Białe wino reńskie, o łagodnym, lekkim, półwytrawnym smaku i eleganckim bukiecie. Określane jest jako wino szczególnie wysokiej jakości \"Qualitätswein mit Prädikat”. Doskonałe do przystawek, potraw z drobiu i ryby
Różne odmiany winorośli zbierane przy optymalnej dojrzałości są poddawane winifikacji oddzielnie. Autentyczne i hojne wino jest dobrze wyważone, z ekspresją owocowych aromatów i delikatnymi nutami cytrusów Na finiszu przyjemna świeżość. Doskonale komponuje się z delikatnymi wędlinami, pieczonym drobiem oraz owocami morza.
Winifikacja: maceracja skórek 10-12 dni, fermentacja w temperaturze kontrolowanej 24-26°C. Dekantacja, fermentacja malolaktyczna. Leżakowanie 3-4 m-ce w stalowych zbiornikach. Butelkowanie, uszlachetnianie w butelkach przez 2-3 m-ce.\n\nCharakterystyka: typowa czerwona barwa, różnorodny, owocowy aromat z nutą wiśni i jeżyn. W ustach świeże, umiarkowana kwasowość, miękkie, o średniej strukturze, dobrze wyważone.\n\nPodawanie: świetnie komponuje się z risotto, czerwonym mięsem i średnio dojrzałymi serami.
To czerwone wino posiada owocowy charakter z wyczuwalnymi aromatami śliwek oraz nutami przypraw. Delikatne, bez tanin. Idealne w połączeniu z pastami, serami oraz jagnięciną.
Winogrona są zbierane wcześnie rano i natychmiast umieszczane w specjalnych skrzyniach, aby uniknąć wszelkiego rodzaju uszkodzeń podczas transportu. Winogrono jest dostarczane do fabryki wina Badagoni nie później niż w południe. Proces fermentacji alkoholowej prowadzony jest w poziomych zbiornikach zainstalowanych specjalnie dla win GAU nr 5, co jest warunkiem koniecznym do wytworzenia wyjątkowego wina o wysokiej jakości. Proces fermentacji alkoholowej jest zatrzymywany przez układ chłodniczy Badagoni w określonym momencie w oparciu o kontrolę laboratoryjną. Daje nam to możliwość utrzymania naturalnego cukru w winie przy niewielkim stężeniu.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.