Najbardziej popularne na świecie białe wino reńskie , jakościowe, o delikatnym, półsłodkim smaku. Doskonałe do dań lekkich, takich jak drób czy ryby oraz sałatek.
Tradycyjne stołowe wina z regionu Telavi w Kakheti. Produkowane z miejscowych winogron, zbieranych w winnicach położonych na prawym brzegu rzeki Alazani. Wino o zapachu jabłkowo-gruszkowym, melonu i bananów. W ustach gruszkowe, trochę kwiatowe, gładkie, z odrobiną cukru resztkowego, która wygładza wino. Do warzywnych potraw i sałatek, również do wszystkich rodzajów ciast.
Szlachetne, wytrawne czerwone wino starannie skomponowane z ręcznie zbieranych i wyselekcjonowanych winogron, dojrzewające w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Charakteryzuje się niezwykle bogatym bukietem oraz aksamitnym smakiem z wyczuwalną czarną porzeczką z nutami suszonej śliwki. W smaku pełne, eleganckie, z wyczuwalnymi taninami.
Mauro VS to wino klasy premium produkowane przez hiszpańską winiarnię Bodegas Mauro, położoną w regionie Ribera del Duero, w miejscowości Tudela de Duero, w prowincji Valladolid.Założona w 1980 roku przez Mariano Garcíę, winiarnia ta jest znana z produkcji win o doskonałej jakości, które odzwierciedlają charakter swoich terroir
Mauro VS jest winem z linii "Vendimia Seleccionada", co oznacza, że pochodzi z wyselekcjonowanych, najlepszych parceli winnic.Jest to wino o dużym potencjale starzenia, charakteryzujące się złożonością i elegancją .
Półwytrawne wino o jasnosłomkowej barwie z zielonymi refleksami. W winnicach\npołożonych wysoko na zboczach Andów, chłodne noce zapewniają winogronom świeżość\ni miękkość. Tropikalne ciepło pustyni Atakama ochładzane przez przyjemną bryzę znad\nPacyfiku daje orzeźwiający unikalny bukiet owocowy o subtelnym aromacie, z owocami\ncytrusowymi w tle.
W kieliszku ciemnowiśniowe, nieprzejrzyste, sprawiające wrażenie gęstego. W nosie dojrzałe i bujne, o wyrazistym bukiecie pełnym aromatów dojrzałych czerwonych owoców, suszonych śliwek i migdałów. Usta wspaniale esencjonalne, krągłe i eleganckie, o smaku złożonym z nut owoców, wanilii, kawy i czekolady. Podawać do dziczyzny, mięs z rusztu, pieczeni, dojrzewających serów lub solo jako wino medytacyjne.
Wino San Valentin zostało stworzone przez Miguela Torresa Carbó w prezencie dla swojej żony, Margarity Riera, w Dzień Świętego Walentego. Świetlista, rubinowa szata. Soczysty, owocowy aromat (suszone figi, daktyle) z wyczuwalnym zapachem śródziemnomorskiej roślinności (liść laurowy). Na podniebieniu miękkie, dojrzałe, z nutą dżemu. Doskonałe w towarzystwie drobiu i marynowanych serów. Podawać w temperaturze 15-16°C.
Leżakowane w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 4-5 miesięcy. Kolor rubinowo czerwony, z odcieniem fioletu. Aromat intensywny, winny, pikantny i owocowy, z nutami czranych porzeczek i jagód. Wino średnio zbudowane, aksamitne, bardzo dobra równowaga pomiędzy świeżością i ciepłymu uczuciami. Długotrwały posmak cząbru. Doskonałe do dań z makaronu, mięsa i srednio dojrzałych serów.
Domaine Vincent Paris « Granit 30 » Cornas to jedno z najbardziej cenionych win z apelacji Cornas w Dolinie Rodanu, produkowane przez młode winnice o nachyleniu 30°, posadzone na granitowych glebach.Nazwa „Granit 30” odnosi się do kąta nachylenia stoków, które wynoszą 30°, oraz do dominującego podłoża granitowego.To wino jest wytwarzane z młodszych winorośli, co pozwala uzyskać intensywny owocowy charakter.
Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, takimi jak:
Jagnięcina
Wołowina
Dziczyzna
Idealnie pasuje również do dojrzewających serów oraz potraw z grilla.
Wino z czarnej porzeczki, czerwone, słodkie. Intensywna, charakterystyczna barwa. Głęboki smak i aromat czarnej porzeczki. Esencjonalne wino wysokiej klasy. Najlepiej pasuje do dziczyzny i deserów czekoladowych. Podawać lekko schłodzone.
Białe wino reńskie, o łagodnym, lekkim, półwytrawnym smaku i eleganckim bukiecie. Określane jest jako wino szczególnie wysokiej jakości \"Qualitätswein mit Prädikat”. Doskonałe do przystawek, potraw z drobiu i ryby
Les Pierres Noires to wyraziste, czerwone wino z południowej Francji, pochodzące z serca apelacji Côtes du Roussillon Villages. Powstaje z kupażu szczepów typowych dla regionu – Syrah, Grenache, Carignan – uprawianych na czarnych, łupkowych glebach, od których pochodzi nazwa wina ("czarne kamienie").
W aromacie dominują nuty dojrzałych czarnych owoców, jak jeżyna i czarna porzeczka, uzupełnione akcentami przypraw, lukrecji, pieprzu i delikatnego dymu. W ustach wino jest gęste, strukturalne i aksamitne, z dobrze zintegrowanymi taninami i długim, eleganckim finiszem.
Świetnie pasuje do: pieczonych mięs, dań z grilla, jagnięciny, dziczyzny oraz długo dojrzewających serów.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.