Winorośl jest sadzona na glebie gliniastej i wapiennej i zbierana w pełnej dojrzałości. Następnie jest poddawany fermentacji w kadziach o kontrolowanej temperaturze i leżakuje na osadzie przez 3 miesiące. Ładny, olśniewający kolor. Nos intensywnie cytrusowy. W ustach wyczuwalne aromaty cytrusowe, brzoskwiniowe oraz białe kwiaty. Usta okrągłe i elastyczne z długim finiszem. Świetnie na aperitif oraz do owoców morza, ryb i białych mięs duszonych w sosie.
Cechy wina: hiszpańskie, wysokojakościowe ze słynnego regionu Rioja, otrzymane z ręcznie zbieranych winogron, białe, wytrawne, delikatne, lekkie, orzeźwiające, aromatyczne Szczepy winogron: malvasia, viura Doskonałe jako aperitif, a także do owoców morza, ryb, dań z ryżu, białych mięs i drobiu
Wino stworzone w 80% z gron Merlot i 20% Cabernet Sauvignon. Wyjątkowe terroir złożone z gliny i żwiru znajdujących się na głębokiej warstwie wapienia, nadaje winom okrągłości i odpowiedniej struktury. Świeże i elastyczne, bogate w aromaty czerwonych owoców z przewagą czarnej i czerwonej porzeczki. Polecane do tarty z warzywami, grillowanego mięsa i wędlin.
Wytrawne wino wytworzone z idealnego połączenia szczepów Cabernet Sauvignon oraz Rara\nNeagră. Urzekającym swym rubinowym kolorem i intensywnym aromatem z wyraźnie\ndominującymi owocami leśnymi. W smaku dobrze zbalansowane, aksamitne z przyjemnie\newoluującym, delikatnie wytrawnym, owocowym finiszem.
Kolor słomkowo żółty. Pełny i wyrafinowany aromat, z obfitymi nutami tropikalnych owoców i przyjemnym owocowym charakterem. Suchy, gładki i elegancki smak z nutą dojrzałych owoców. Świetnie pasuje do dań z owoców morza. Podawać w temp. 12ºC.
Winifikacja: szypułkowanie, delikatne tłoczenie, klarowanie w temperaturze 8-10°C przez 12 godzin. Fermentacja przy wykorzystaniu wyselekcjonowanych drożdży w temperaturze 16-18°C. Zlanie do zbiorników z nierdzewnej stali gdzie uszlachetnia się do momentu butelkowania.\n\nCharakterystyka: aromatyczne wino, o owocowych nutach, lecz niepozbawione struktury.\n\nW nosie kwiatowa woń, która przywodzi na myśl kwiaty akacji, wyczuwalny aromat gruszki. Wino łatwe do picia, świeże i intensywne, świetna harmonia smaku.\n\nPodawanie: polecane jako aperitif, do świeżych sałatek, do przystawek lub lekkich dań rybnych.
Familia Torres, jako światowy lider dealkoholizacji wina, stworzył Natureo - najwyższej jakości szczepowe wino bezalkoholowe. Słomkowożółty kolor z zielonymi refleksami. Wino eleganckie, świeże z dużą ilością aromatów owocowych, wyraźne nuty zielonych jabłek oraz cytrusów. Idealne jako aperitif, ryb, owoców morza oraz potraw z ryżu.
Głęboka, przejrzsyta barwa z intensywnym aromatem dojrzałych czerwonych owoców, wiśni, malin, kawy z dotykiem pieprzu. W smaku bardzo eleganckie z nutą przypraw, czekolady i śliwki. Doskonały towarzysz grillowanych mięs, twardych serów, drobiu, czerwonych mięs i makaronów. Sugerujemy spożywać w temp. 18 st C.
Wytrawne czerwone wino z północnych winnic Kalifornii, o aromatach jeżyn i wiśni. Odnaleźć w nim można również intrygujące akcenty kawy oraz nuty wanilii.
Ten organiczny Côtes-du-Rhône od M. CHAPOUTIER, określany jako „fantastyczna bomba owocowa”, oferuje obfite, bogate i tłuste podniebienie, mocno zakotwiczone w mocnych i jedwabistych taninach. Jego moc i finezja odzwierciedlają doskonały wyraz terroir i talent winiarza. Rewelacyjne do dziczyzny, wołowiny i potraw z grilla.
Półwytrawne. Barwa - ciemnowiśniowa. Aromat i smak - wiśniowy świeży zapach; w smaku dojrzałe wiśnie z wyraźnie wyczuwalnymi pestkami. Potrawy - do potraw o wyraźnym mocnym smaku oraz do deserów z czerwonych owoców i czekolady.
Wytrawne wino musujące produkowane metodą Charmata. Barwa - słomkowa z zielonymi refleksami. Aromat i smak - w zapachu owocowo-kwiatowe z nutami gruszki; w smaku świeże, harmonijne o jedwabistej konsystencji. Potrawy - polecamy jako aperitif oraz do przekąsek, ryb, owoców morza. Nagrody - Srebrny Medal – Bucharest International Wine Contest 2014, Srebrny Medal – Asia Wine Trophy 2014 .
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.