Wino wyprodukowane z odmian: Tempranillo (95%) i Mazuelo. Leżakowane w dębowych beczkach przez okres 20 miesięcy, a następnie w butelkach ok. 2 lat. Gotowe wino charakteryzuje się znakomitym intensywnym aromatem mocno dojrzałych wiśni, a beczkowanie pozostawia lekki aromat wanilii. Doskonale zrównoważona kwasowość oraz miękkie taniny nadają mu elegancji. Podajemy do mięs z grilla, gulaszy, znakomite do dojrzałych serów oraz długo wędzonych wędlin.
Cechy wina: niemieckie, jakościowe z regionu Pfalz (Palatynat), białe, wytrawne, owocowe, pełne, o przyjemnej zrównoważonej kwasowości. Doskonałe do lekkich dań, m.in. grillowanych krewetek, risotto, pieczonego indyka z pomarańczowym sosem oraz jako aperitif.
Cechy wina: hiszpańskie, jakościowe z regionu Cariñena w Aragonii w północno-wschodniej części kraju, otrzymane z ręcznie zbieranych winogron, czerwone, wytrawne, o intensywnym aromacie czerwonych owoców (wiśnie, maliny) z przyprawową nutką wanilii (wpływ dojrzewania w dębowej beczce), dla podniebienia wykwintne, pełne, złożone, przez 24 miesiące dojrzewające w beczkach z dębu amerykańskiego, a następnie 36 miesięcy w butelkach Szczepy winogron: garnacha, tempranillo, cariñena Wyśmienite zwłaszcza do czerwonych mięs, dziczyzny, ostrych serów
W kieliszku ciemnowiśniowe, nieprzejrzyste, sprawiające wrażenie gęstego. W nosie dojrzałe i bujne, o wyrazistym bukiecie pełnym aromatów dojrzałych czerwonych owoców, suszonych śliwek i migdałów. Usta wspaniale esencjonalne, krągłe i eleganckie, o smaku złożonym z nut owoców, wanilii, kawy i czekolady. Podawać do dziczyzny, mięs z rusztu, pieczeni, dojrzewających serów lub solo jako wino medytacyjne.
Wino hiszpańskie, półwytrawne, stworzone z gron szczepów\nMerseguera\ni Macabeo uprawianych w Alicante.\nBarwa jasna, słomkowa. Aromaty świeżych owoców i białych kwiatów. W\nustach dobrze zbalansowane, owocowe. Doskonałe jako aperitif lub w\ntowarzystwie białego mięsa, makaronów i owoców morza .\nIdealne do spotkań towarzyskich z przyjaciółmi.\nSerwować schłodzone do 5\n8 C.
Cechy wina: chilijskie, z winogron zebranych w winnicach w Valle Central, czerwone, półwytrawne, przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: carmenère Doskonałe do czerwonych mięs, kurczaka, indyka, pizzy i makaronów w sosie pomidorowym
Różowy kolor. Intensywne aromaty owoców z dobrą strukturą swietnie zrównoważoną z kwasowością. W smaku łagodne, dobrze zbudowane o przyjemnych taninach. Doskonałe samo jako aperitif i do sałatek i do lekkich dań.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.