Wino wytrawne białe o wyjątkowo dojrzałym smaku podkreślonym owocową nutą z akcentem gruszki, jabłka i brzoskwini. Idealnie orzeźwia a także doskonale uzupełnia potrawy z grillowanego kurczaka, łososia oraz dania na bazie makaronów.
Wytrawne. Barwa - intensywna ciemno rubinowa. Aromat i smak - idealnie zbalansowane, harmonijny nos z przewagą ciemnych owoców - wiśni, jagód; w smaku nuty czarnego pieprzu, łączą się z przyjemną delikatną słodyczą. Potrawy - białe mięsa, miękkie sery oraz makarony z sosami pomidorowymi i pesto.
Cechy wina: australijskie, z regionu Riverina w NSW Nowej Południowej Walii) w południowo-wschodniej części kraju, białe, półsłodkie, o złocistej barwie, o ciekawej kompozycji aromatów (przyprawy, piżmo, płatki róż - gewurztraminer i świeżość, lekkość, kwiaty i dojrzałe owoce cytrusowe - riesling), w smaku doskonale zrównoważona rześkość z owocowym, krągłym charakterem (kwiat róży, piżmo, przyprawy, słodycz owoców), w zakończeniu orzeźwiająco cytrusowe Szczepy winogron: gewürztraminer, riesling Doskonałe zwłaszcza do dań kuchni azjatyckiej, dobrze przyprawionych dań, owoców morza, białych mięs, sałatek i świeżych owoców
Wino czerwone, półwytrawne, stworzone w\n60 % z gron szczepu Monastrell oraz po 20% z gron\nszczepu Cabernet i Tempranillo. Barwa purpurowa z niebieskimi refleksami. Intensywny aromat z\nnutą owoców leśnych , przypraw i białego pieprzu.\nW smaku pełne o długim owocowym finiszu. Serwować schłodzone do temp. 17 17°C
Cechy wina: włoskie, z regionu Salento w Apulii (Puglia) na „obcasie buta” na południu kraju, czerwone, wytrawne, o ciemnej, ale przejrzystej rubinowej barwie, pachnące w pełni dojrzałymi czerwonymi owocami, dobrze zbudowane, złożone, owocowe Szczepy winogron: 100% primitivo Doskonałe zwłaszcza do czerwonych mięs (pieczonych i w sosach) oraz dziczyzny
Czerwone wino półwytrawne o rubinowej barwie, W zapachu nuty ciemnych owoców, przypraw z odrobiną wanilii w tle; w smaku łagodne z delikatną słodyczą. Polecamy do ciemnych mięs w esencjonalnych sosach, grillowanego mięsa, potraw z makaronu, lasagne, wędlin, pasztetów.
Tradycyjne półwytrawne wino bułgarskie o ceglastej barwie. Wyróżnia się przyjemnym\naromatem z nutami śliwki i wiśni. W smaku delikatne i aksamitne, z przyjemnym\nowocowym zakończeniem oraz delikatną nutą słodyczy na zakończeniu.
Moscato Rose to dobrze zrównoważone wino o aromacie świeżych malin i truskawek. Bukiet: Świeża, pachnąca malina i truskawka aromaty z nutami gruszki. Podniebienie: Lekkie i orzeźwiające, letnie smaki jagód, z aromatami sorbetowymi. Delikatny styl frizzante jest zrównoważony słodyczą owoców.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.