Wino wytrawne białe o wyjątkowo dojrzałym smaku podkreślonym owocową nutą z akcentem gruszki, jabłka i brzoskwini. Idealnie orzeźwia a także doskonale uzupełnia potrawy z grillowanego kurczaka, łososia oraz dania na bazie makaronów.
Wspaniałe wino o pięknym rubinowym kolorze. Charakteryzuje się aromatem czarnej wiśni w połączeniu z lekko korzennymi nutami i umiarkowaną kwasowością. Rewelacyjnie pasuje do pieczonych mięs oraz makaronów.
Wino gronowe wyprodukowane z win importowanych. Swą piękną ciemną barwę zawdzięcza winogronom z odmiany Gamza. Wino o subtelnym smaku i wyczuwalnym aromacie świeżych winogron. Doskonale podkreśli smak pikantnych dań mięsnych, dziczyzny i wędlin. Podawać lekko schłodzone w temp 12-14 stop. C. Otworzyć na godzinę przed spożyciem.
Wino włoskie powstałe w procesie tradycyjnej winifikacji,\nz ręcznie zbieranych gron szczepu Negroamaro i\nMalvasia , poddanych maceracji skórek. Starzone 2\nWino wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie\ni pomarańczowych refleksach.\nIntensywny i elegancki bukiet z nutami dojrzałych\nczerwonych owoców i przypraw.\nW ustach dobrze zbalansowane i zbudowane, o\nmiękkich taninach, lekko gorzkie w posmaku.\nDoskonale pasuje do dań z czerwonego mięsa,\nmakaronów z ostrymi sosami\noraz do dojrzewających serów.\nPodawać w temperaturze 18\n2222°C.
Białe wytrawne wino gronowe o delikatnym słomkowym kolorze. W zapachu nieco dojrzałej pomarańczy. W smaku wytrawne z nutą słodkich dojrzałych jabłek, brzoskwiń i skórki pomarańczy. Polecamy do: delikatnych ryb, potraw azjatyckich, makaronów w jasnych sosach. Serwować w temperaturze: 10-12°C. Vegan and Vegetarian friendly.
15% wina dojrzewa 6 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu.Kolor głębokiej, ciemnej rubinowej czerwieni z fioletowym obrzeżem. Zapach intensywnie owocowy (wiśnie, czarne jagody z nutami dzikich ziół i palonego dębu). W smaku bogate i soczyste, dobrze skoncentrowane, z dobrą słodyczą i bardzo miękkimi taninami.
Kolor głęboko rubinowy z odcieniami fioletu. W nosie intensywna czekolada i dużo czarnych i czerwonych porzeczek. W ustach soczyste owoce z miękkimi taninami. Doskonałe młode wino, ale będzie też dobrze się starzało. Świetne z dziczyzną, czerwonym mięsem w sosie oraz mięsami z grilla.
Piękny rubinowo kolor z delikatnymi fioletowymi refleksami. W nosie intensywny aromaty czerwonych owoców. Na podniebieniu okrągły atak dojrzałych owoców oraz długi i bogaty finisz. Znakomicie nada się do dziczyzny, wołowiny, wieprzowiny oraz serów.
Piękny kolor granatu z niebieskawymi refleksami. Wino eleganckie, pełne i okrągłe.\nWyczuwalne aromaty dojrzałych czerwonych owoców wzbogaconych przyprawami oraz delikatną prażoną nutą w połączeniu z wanilią\nRewelacyjnie komponuje się z czerwonymi mięsami, makaronem i deską serów.
Białe, półsłodkie, hiszpańskie wino stworzone z połączenia czterech szczepów winogron: Macabeo, Parellada, Moscatel i Xarel.lo. Słomkowy kolor, wyczuwalne aromaty jabłka, brzoskwini i banana oraz nuty kwiatowe. W smaku odświeżająco delikatne, z dominującymi owocami oraz subtelnie wyczuwalnym akcentem miodowym.
Cudownie intensywny aromat mięsistych malin i rozdrobnionych czarnych porzeczek z nutą cząbru i gładkością świeżych migdałów na finiszu. Doskonałe do czerwonego mięsa zwłaszacza wołowiny i jagnięciny, doskonałe do serów i dań z fasoli.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.