Leżakuje przez 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Rubinowa barwa i ładny bukiet z wanilią i dojrzałymi owocami. Łagodnie taniczne na podniebieniu. Znakomite do czerwonych mięs, serów i grilla.
Idealne na lato, tzw. zielone wino jest kupażem trzech typowych dla regionu odmian 50% Loureiro, 40% Trajadura i 10% Arinto. Bardzo jasna barwa z zielonkawymi refleksami. Aromat intensywnie owocowy, pełen owoców tropikalnych i kwiatów. W smaku przyjemnie świeże, z leciutko zaznaczoną słodyczą. Świetne na aperitif, do owoców morza, sushi, sałatek i innych delikatnych dań.
Wino złożone w 100% z gron szczepu Gewurztraminer. Bogaty bukiet, wielka elegancja, równowaga, żywiołowość i dobra struktura. W ustach ujawnia aromaty egzotycznych owoców i przypraw. Polecane do korsykańskich serów lub owocowych deserów.
Nos odsłania intensywne aromaty kwiatów (fiołki) i czarnych owoców (czarna wiśnia, czarna porzeczka) połączone z pikantnymi nutami. Usta pełne, z miłym, owocowym i pieprzny posmakiem. Idealne do pikantnych potraw, czerwonych mięs w sosie i serów.
Aromatyczne, dobrze zbalansowany melanż szczepów Negroamaro i Primitovo z wyczuwalnymi nutami owoców cytrusowych. Łagodne taniny stanowią o jedwabistym końcowym posmaku.\nWspaniałe komponuje się z makaronami, do czerwonych mięs oraz do miękkich serów.\nPodawać w temp. 14°C
Tres MedallasSauvignon Blanc jest winem o przyjemnej kwasowości, winogrona są zbierane ręcznie. Fermentacja odbywa się w kadziach ze stali nierdzewnej. Sauvignon Blanc jest świeże, owocowe, zdominowane przez aromaty tropikalnych i cytrusowych owoców takich jak grejpfrut, limonka i skórki z cytryny uzupełnione białymi nutami brzoskwini oraz nutami ziół. Bardzo ciekawy posmak świeżych owoców i gładkiej kwasowości. Znakomite jako aperitif oraz do sałat , owoców morza i ryb
Wino z czerwonej porzeczki, czerwone, półwytrawne. Lekkie, przyjemnie orzeźwiające, z dobrze zrównoważoną kwasowością. Najlepiej pasuje do cielęciny i grillowanych warzyw. Podawać lekko schłodzone.
Soczysta czerwona porzeczka i kunszt winiarza to sekret intensywnego smaku, słodyczy i świeżości. Orzeźwiający charakter win owocowych z winiarni zamojskiej, podkreślają subtelne bąbelki. Lekka czerwona porzeczka idealnie smakuje solo, z kilkoma kostkami lodu, ale też doskonale łączy się z delikatnymi potrawami.
Czerwone półwytrawne wino o ciemnorubinowych kolorze. W smaku i aromacie wyraziście owocowe i krągłe, z nutką kwiatową i przyjemnym finiszem. Doskonałe do potraw z delikatnych mięs, makaronów i miękkich serów
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.