Połączenie aromatu dymu ze słodkimi krówkami i orzechami.\nW smaku niezwykle oleista. Aromat bożonarodzeniowego\nciasta miesza się tu z aromatem wędzonego, pieczonego mięsa.\nNa koniec obok nut dymnych czujemy słodkie przyprawy\nkorzenne.
18-letnia whisky o ponadczasowym, kolekcjonerskim charakterze. Dzięki dojrzewaniu przez osiemnaście długich lat w beczkach po bourbonie z białego dębu amerykańskiego i wzbogaceniu w beczkach typu barriques po czerwonym winie Premier Grand Cru Classé powstaje wyjątkowy, prawdziwie dojrzały trunek o barwie drewna różanego i aromatach toffi i cytryn. W smaku wyczuwalne przede wszystkim leśne owoce, na finiszu pozostawia natomiast kawowo-czekoladowy posmak.
Trzymasz w rękach opakowanie z limitowanej edycji, w którym znajdziesz butelkę doskonałej whisky oraz szklankę, zaprojektowaną specjalnie do picia tego szlachetnego trunku.\n\nPoczuj wyjątkowy, tradycyjny smak prosto ze Szkocji. By go stworzyć, wybraliśmy tylko najlepsze whisky słodowe i zbożowe. Na rezultat czekaliśmy aż trzy lata, ale było warto - tak powstała unikalna whisky, która gładko spływa po podniebieniu o i pozostawia po sobie niepowtarzalne wrażenie. Oto oryginalna Ballantine\'s Finest whisky.
Glen Scotia Double Cask to klasyczna ok. 6 letnia whisky słodowa z Campbeltown z niezwykłym rodowodem, której tradycja produkcji sięga 1832 roku. Początkowo dojrzewała w najlepszych beczkach po bourbonie (tzw. first fill bourbon barrel), a następnie przez okres ok. 12 miesięcy była finiszowana w beczkach po sherry Pedro Ximenez. W efekcie uzyskano doskonale wyważone połączenie słodyczy i pikantności, charakterystyczny aromat dojrzałych owoców, przypraw, morskiej bryzy i waniliowo-dębowy finisz.
Charakterystyczna whisky o ciekawym smaku, pochodząca z malutkiej destylarni w rejonie Speyside, której tradycje sięgają XIX wieku. Słodka, trochę wytrawna i odrobinę kwaśna, z wyczuwalnymi nutami wrzosu i marcepanu – ma doskonale wyważony smak. Pachnie migdałami i pomarańczą.\nSerwowanie: zmieszana z wodą uwalnia aromat olejku orzechowego i masła.
Całkowicie odmienny od wszystkiego, co wydawaliśmy wcześniej, ten single malt „od pola do butelki” jest lekki i kwiatowy, z warstwami letnich jagód i lodów waniliowych. Jest słodki i dębowy posmak, który przypomina fantastyczny kieliszek hiszpańskiego czerwonego wina. Destylowana w 2016 r., Filey Bay STR Finish najpierw przez lata dojrzewała w beczkach po burbonie, a następnie przeniosła się do „wykończenia” w beczkach z czerwonym winem STR ze słonecznej Rioja w Hiszpanii. STR odnosi się do golenia, opiekania i ponownego zwęglania beczek, w wyniku czego powstaje beczka, która zapewnia naprawdę piękne i zrównoważone dojrzewanie.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.