Johnnie Walker 18 YO nawiązuje do szczególnej historii \'private blends\' rodziny Walkerów, dla specjalnych klientów, wybitnych osobistości i celebrytów. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
15-letnia luksusowa szkocka whisky typu blended. Swój charakter zawdzięcza leżakowaniu w beczkach po koniaku z regionu Grande Champagne, które nadały jej niespotykanie wyrafinowany, owocowy i jedwabisty smak.\nBarwa: intensywnie złoty\nZapach: bogaty i pełen słodyczy, skoncentrowane nuty duszonego czerwonego jabłka, domowej marmolady pomarańczowej, miodu, cynamonu i wilgotnych rodzynek sułtańskich\nSmak: niezwykle gładki i owocowy, nuty gotowanych gruszek wymieszanych z karmelowym toffi, o aksamitnej konsystencji\nFinisz: zaokrąglony, z odrobiną wanilii
Trzymasz w rękach opakowanie z limitowanej edycji, w którym znajdziesz butelkę doskonałej whisky oraz szklankę, zaprojektowaną specjalnie do picia tego szlachetnego trunku.\n\nPoczuj wyjątkowy, tradycyjny smak prosto ze Szkocji. By go stworzyć, wybraliśmy tylko najlepsze whisky słodowe i zbożowe. Na rezultat czekaliśmy aż trzy lata, ale było warto - tak powstała unikalna whisky, która gładko spływa po podniebieniu o i pozostawia po sobie niepowtarzalne wrażenie. Oto oryginalna Ballantine\'s Finest whisky.
Brilliance to najdelikatniejsza, nietorfowa whisky single malt z całej linii Paul John. Została wyprodukowana z rosnącego u podnóża Himalajów 6-cio rzędowego jęczmienia i dojrzewa na Goa w beczkach po bourbonie. Whisky nie jest barwiona karmelem i nie jest filtrowana na zimno. W nosie aromat brązowego cukru, słodu jęczmiennego z odrobiną cynamonu, miodu i delikatną nutą przypraw. W ustach gładka i kremowa jest idealnym połączeniem słodyczy i pikantności. Wyczuwamy słód, toffi, czekoladę, pieprz i cynamon. Finisz jest gładki, zaskakująco długi, intensywnie waniliowy.
Nazwa pochodzi od króla norweskiego Magnusa III, który w XII wieku rządził na wyspach angielskich, w tym na Islay. Butelkowana z mocą 46%, bez filtracji, będąca wizytówką, flagowym produktem firmy. Pochodzi z destylarni, której nazwa ze względów na wymogi kontraktu okryta jest tajemnicą . Dla ułatwienia: destylarnia znajduje się na południu wyspy, pomiędzy Ardbeg i Laphroaig. Dojrzewa w 2nd fill ex bourbon barrels i ma 7 lat. Słodka i intensywnie dymna, ostrzejsza w aromacie ze względu na swój młody wiek, delikatna na języku. Whisky zdobyła najwyższą nagrodę Warsaw Whiskies Awards podczas Whisky Live Warsaw 2018.
Whisky rodem z zapomnianej ścieżki przemytników do niedawna sprzedawana jedynie w limitowanych edycjach, znawcom i kolekcjonerom. Nie poddawana procesowi zimnej filtracji, dzięki czemu niezwykle delikatna.
Charakterystyczny bukiet whisky Bell\'s Original pochodzi z użytych w kompozycji jęczmiennych jednosłodowych whisky Blair Athol, Dufftown, Glenkinchie, Caol Ila i Inchgower.
Kolejna whisky ze Speyside dla początkujących. Bardzo kremowa, pachnąca biszkoptem, ogrzana dłońmi otwiera się miodem, wanilią i sokiem gruszki. W smaku wyczuwalne przyprawy, głównie cynamon i goździki. Długi , gładki i delikatny z trwającym posmakiem dymu finisz.
The Balvenie Caribbean Cask\n14 - letnia whisky typu single malt, która po 14 latach dojrzewania w tradycyjnych dębowych beczkach „finiszuje\" w beczkach po karaibskim rumie. Charakteryzuje się delikatnym owocowym smakiem z nutami wanilii i słodkiej dębiny.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.