-
`

Wielokrotnie nagradzana whisky z rodziny Grant\'s od 1898 r. produkowana według tej samej, unikalnej receptury. To harmonijne połączenie 25 najlepszych whisky słodowych i zbożowych, które dzięki 3-letniemu procesowi dojrzewania w dębowych beczkach uzyskuje głęboki i delikatny słodki smak.\nJim Murray, jeden z najbardziej znanych ekspertów w dziedzinie whisky opisał Grant\'s jako \"...szklankę geniuszu, która wyznacza standard jakości\".
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.