Captain Morgan White to rum typu białego, a zatem mniej głęboki, wyróżniający się lżejszym bukietem i smakiem. Posiada przeźroczystą barwę i aromat palonego cukru z lekko orzechową nutą.
Captain Morgan Black Jamaica Rum wytwarzany jest na bazie melasy, która powstaje z trzciny cukrowej. Głęboki, złożony aromat długo dojrzewającego w dębowych beczkach tradycyjnego trunku kapitanów, żeglarzy i piratów.
Bardzo aromatyczny alkohol stworzony z karaibskiego rumu. W jego smaku da się wyczuć egzotyczne przyprawy, wanilię, masło, orzechy oraz mleczną czekoladę. Swój niezwykły kolor i gładki, jedwabisty posmak zawdzięcza dojrzewaniu w dwukrotnie osmalanych dębowych beczkach. Serwowanie: najlepiej smakuje ze Schweppes Ginger Ale lub bez żadnych dodatków.
Captain Morgan Black Jamaica Rum wytwarzany jest na bazie melasy, która powstaje z trzciny cukrowej. Głęboki, złożony aromat długo dojrzewającego w dębowych beczkach tradycyjnego trunku kapitanów, żeglarzy i piratów.
Captain Morgan Original Spiced to czysty, karaibski rum poddawany potrójnej destylacji. Jego wyjątkowy smak bierze się między innymi z procesu przechowywania - leżakuje tylko w dębowych beczkach po bourbonie. Charakterystyczną nutę smakową zawdzięcza sekretnym przyprawom, które w czasie dojrzewania uwydatniają waniliowy smak i aromat.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.