Captain Morgan White to rum typu białego, a zatem mniej głęboki, wyróżniający się lżejszym bukietem i smakiem. Posiada przeźroczystą barwę i aromat palonego cukru z lekko orzechową nutą.
Havana Club Añejo 7 Años jest kwintesencją kubańskiego rumu. Poddawany jest on długotrwałemu, co najmniej siedmioletniemu procesowi starzenia w beczkach z białego dębu. Dwukrotnie (w 1995 i 1997 roku) zdobył złote medale na prestiżowym Chicago World Spirits Championship.\nBarwa: o odcieniu jasnego mahoniu\nZapach: wybitny, znakomity bukiet z intensywną, złożoną nutą kakao, wanilii, cedru, słodkiego tytoniu i owoców tropikalnych\nSmak: zmysłowy, jedwabisty na wejściu, prowadzi do zrównoważonego i jednocześnie złożonego aromatu kakao, kasztanowca, wanilii, trzciny cukrowej, wzbogacony nutami karmelizowanych owoców tropikalnych z dębowym akcentem\nFinisz: kompleksowy, pełny
Mieszanka dwudziestu wyselekcjonowanych jamajskich rumów o średniej wieku wynoszącej sześć lat. O lśniącym miodowym kolorze ze złotym wykończeniem. Pełne, gładkie i delikatnie zbalansowane orzechowo-korzenne nuty zwieńczone akcentem dębowego miodu, delikatnej wanilii oraz odrobiny orzecha laskowego - a wszystko to owinięte wysuszoną skórką pomarańczy.
W każdej butelce znajdziemy mieszankę piętnastu wyselekcjonowanych rumów prosto z serca Jamajki o średniej wieku wynoszącej 4 lata. Piękny, miodowo-bursztynowy kolor oraz idealnie zbalansowany aromat pełny nut cytrusów, suszonej moreli, świeżej brzoskwini czy skórki pomarańczowej, sprawią że na długo nie zapomnisz tego rumu.
Mieszanka rumów, z których każdy dojrzewa minimum 12 lat w beczkach z białego dębu amerykańskiego najwyższej klasy. Jest to jeden z najpopularniejszych rumów z destylarni Appleton Estate, który na przestrzeni czasu stał się nie tylko wizytówką firmy, ale również samej Jamajki. Charakteryzuje się bardzo głębokim, miodowo – złotym kolorem, a także mocno złożonym aromatem i smakiem, w którym wyczuwalne są nuty dębu, miodu, kakao i owoców, z czasem przechodzące w delikatną melasę, skórkę pomarańczową oraz wanilię. Najlepiej podawać bez dodatków lub z lodem, ale doskonale sprawdza się również jako składnik koktajli.
5-letnie starzenie przy użyciu systemu Solera w beczkach z amerykańskiego dębu.\nCharakterem przypomina starzony Burbon. Rum klasy premium. \nNos: wanilia, suszone owoce i cynamon. \nUsta: suszone owoce, syrop klonowy i drewno.
To absolutnie wyśmienity rum, który wyznacza nowe granice w mistrzostwie doboru odpowiednich beczek i wprowadza sposób podwójnego dojrzewania. Przez pierwsze 8 lat dojrzewa w beczkach po Bourbonie a następnie kolejnych 6 lat spędza w beczkach po hiszpańskiej sherry. Smak 1888 w pełni oddaje pełnię doskonałości płynącą z prawdziwego poświęcenia i oddania w tworzeniu rumów.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.