-
`
![](https://lacave.com.pl/7148-large_default/debowa-polska-termo-beczka-07.jpg)
Gwarantuje utrzymanie stałej, niskiej temperatury alkoholu o około 3-4 godzin dłużej. Wystarczy butelkę z Dębową schłodzić do pożądanej temperatury, a następnie umieścić ją w Beczce Termo, by przez wiele godzin móc cieszyć się przyjemnym, orzeźwiającym smakiem schłodzonego trunku.
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.