Cointreau to krystalicznie czysty, wysokoprocentowy likier pomarańczowy. Francuska specjalność subtelnie łączy aromaty słodkich i gorzkich skórek pomarańczy.
Likier kawowy Kahlua został stworzony w Meksyku 1936 roku. Na początku 1960 roku, Jules Berman, kolekcjoner sztuki i przedsiębiorca, przywiózł go do Stanów Zjednoczonych. Dzisiaj unikalny smak likieru znany jest już na całym świecie. Produkowana jest z najwyższej jakości składników uprawianych w meksykańskim regionie Veracruz: ręcznie zbieranych ziaren 100% kawy Arabica oraz trzciny cukrowej. Likier Kahlua doskonale smakuje zarówno podawany na lodzie, jak i jako składnik kultowych koktajli - Black Russian oraz White Russian. Może być także używany jako polewa lub składnik deserów (lody i ciasta) oraz dodać do kawy.
Autentyczne włoskie Amaretto o klasycznym i dystyngowanym smaku. Uznawany za światowy standard migdałowy likier o bursztynowej barwie uzyskiwany z połączenia składników najwyższej jakości – migdałów, wanilii i owoców
“Herba Devynia. Herb&Citrus” jest trunkiem zainspirowanym kolorami, aromatami oraz słonecznym nastrojem lata. Nalewka kontynuuje chlubne tradycje rodziny. Skład nalewki wzbogacony cierpliwością, tchnieniem czasu, perfekcją i 27 różnymi składnikami brzmi jak muzyka natury
„Ars distillandi aurum potabile" – "sztuka destylowania pitnego złota ” - tym mianem określano w Średniowieczu szczególnie udane destylaty. W swojej długiej, sięgającej początków XIII wieku tradycji, wywodząca swe korzenie z działalności klasztornej destylarnia Pircher pozostała wierna temu powiedzeniu. Oficjalna historia limoncello rozpoczyna się w XIX wieku, ale z pewnością istniał on już dużo wcześniej. We Włoszek jest on symbolem Bożego Narodzenia. Nazwa limoncello jest zarezerwowana jedynie dla likierów, które zostały sporządzone z cytryn pochodzących z Półwyspu Sorrentyńskiego – ze względu na wulkaniczne gleby na których rosną. Pircher Limoncello Premium to likier cytrynowy opracowany na podstawie tradycyjnej receptury, przekazywanej z pokolenia na pokolenie przez właścicieli firmy Pircher. Został on wykonany z czystego soku owocowego i wybranych składników w celu stworzenia delikatnie aromatycznego, klasycznego likieru limoncello z wyciągu z cytryny.
Aksamitny likier o przyjemnym truskawkowym zapachu i delikatnie słodkim smaku. Doskonały do picia solo w lekko schłodzonym kieliszku jak również jako dodatek do lodów, ciast i deserów.
Oryginalny likier czekoladowy z nutą wiśniową. Niezwykłe połączenie wyjątkowych polskich smaków: aksamitnej czekolady E. Wedel, szlachetnej polskiej wódki Chopin oraz soczystych wiśni. Swój niepowtarzalny smak likier zawdzięcza zastosowaniu najwyższej jakości, starannie dobranych naturalnych składników - wódki wytwarzanej z żyta wg tradycyjnych receptur, najwyższej jakości czekolady przygotowywanej przez Maestro Czekolady oraz aromatycznego soku z wiśni.
Wysokiej klasy napój smakowy sporządzony z alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego zbożowego oraz kilkumiesięcznego maceratu na naturalny owoc pigwy i dodatku nalewów zlołowo-korzennych i krystalicznej wody z własnych ujęć głębinowych. Napójo bursztynowej barwie oraz o charakterystycznym aromacie i wyjątkowym smaku, którego tajemnica tkwi w harmonijnej kompozycji nalewów na owoc pigwy i wyselekcjonowanych odpowiednio ziół.
Czerwono-bursztynowy likier o słodkim, lekko gorzkawym smaku, wytwarzany głównie z użyciem migdałów według oryginalnej receptury z 1851 roku polegającej na rzadko stosowanej metodzie infuzji alkoholu z ciasteczkami Amaretti. Amaretto Lazzaroni produkowany we Włoszech w Saronno jest jednym z dwóch likierów sklasyfikowanych jako Amaretto premium. Jest doskonałym, podstawowym składnikiem wielu koktajli.
Cointreau to krystalicznie czysty, wysokoprocentowy likier pomarańczowy. Francuska specjalność subtelnie łączy aromaty słodkich i gorzkich skórek pomarańczy.
Jack Daniel’s Honey to oryginalna propozycja whiskey w zupełnie nowej odsłonie. Prezentowany trunek stworzony został na bazie klasycznej i dobrze znanej whiskey Jack Daniel’s Old No. 7 z dodatkiem unikalnego likieru miodowego wyprodukowanego przez tę samą destylarnię. Jedyny w swoim rodzaju Jack urzeka aromatem naturalnego miodu skutecznie zapraszając do degustacji.
Przyjemny i głęboki smak migdałów, połączony z rozpływającym się w ustach złocistym karmelem o wyrazistym aromacie. Idealnie zbalansowana. Zachwyca bogactwem aromatu i smaku.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.