Znakomity cydr Les Goelleries wyprodukowany wyłącznie z czystego soku jabłkowego. W smaku wytrawny, o odpowiednio zrównoważonej kwasowości. Doskonały na każdą okazję. Świetny na aperitif oraz do mięs, ryb i serów.
Cydr Lubelski jest cydrem naturalnym. \nWytwarzany jest ze świeżo wyciśniętego soku z polskich jabłek, w procesie naturalnej fermentacji. Dzięki temu osiąga świeży i naturalny smak. Najlepiej smakuje schłodzony.\nIdealna propozycja dla miłośników lekkich i orzeźwiających alkoholi.\nNie zawiera żadnych barwników i aromatów. Nie jest wytwarzany z koncentratu. Produkt bezglutenowy.
Lodowe, białe, słodkie. W temperaturze -5°C świeżo tłoczony sok przemienia się w esencję, z której podczas fermentacji powstaje prawdziwy winiarski rarytas. Najlepiej łączyć z serami pleśniowymi i delikatnymi deserami. Podawać schłodzone.
To wyjątkowo lekki i orzeźwiający alkohol wytwarzany wyłącznie ze świeżo tłoczonego soku z gruszek, nie z koncentratu. Nie zawiera barwników i aromatów.\n\nPerry Lubelski wytwarzany jest z odmiany słodkich i aromatycznych gruszek Konferencja. Świeżo tłoczony sok z gruszek został poddany naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachował najcenniejsze składniki owoców oraz autentyczną kompozycję smaków i aromatów. W efekcie powstał naturalnie musujący i orzeźwiający Perry Lubelski pełen niepowtarzalnego smaku gruszek.\n\nProdukt bezglutenowy.
Półwytrawny wariant Cydru Miłosławskiego cieszy podniebienie wyważonym smakiem, w którym wytrawne nuty przełamują naturalną słodycz dojrzałych jabłek. Harmonijne połączenie owocowej kwasowości z lekko wyczuwalną słodyczą tworzą doskonale zbalansowany charakter naszego cydru. To sprawia, że jest to trunek orzeźwiajacy, lekki, do którego z przyjemnością się powraca.
Cydry i wina lodowe to winiarskie rarytasy północy. W temperaturze od -5°C z kryształkami lodu owocowy moszcz traci cząsteczki wody. Cukry własne, aromaty ulegają kondensacji, tworząc tzw. esencję. Na jeden litr cydru lodowego potrzeba min. 5 kg jabłek.\nUzyskana esencja w temperaturze 15°C fermentuje powoli. Powstałe w ten sposób cydry lodowe odznaczają się niespotykaną intensywnością smaków i aromatów, przez co należą do najwyżej cenionych produktów winiarstwa.\nReceptura stworzona dla Cydru Lubelskiego Lodowego - zdobyła złoty medal w największym światowym konkursie cydrów British Cider Championships 2017.\nCydr Lubelski Lodowy zdobył także srebrny medal na największym konkursie cydrów w Polsce - Targach EN0EXPO 2017.
Dobry sposób na orzeźwienie! Lekki napój z gruszek, produkowany z polskich owoców podobnymi metodami jak cydr. W pełni naturalny, wolny od sztucznych barwników. Urzeka owocową słodyczą i apetycznym aromatem gruszki.
Najwyższej jakości naturalny cydr wytwarzany w 100% ze świeżo tłoczonego soku, nie z koncentratu. Nie zawiera barwników. Cydr Lubelski Niefiltrowany to kwintesencja naturalnego cydru. \nŚwieżo tłoczony sok wraz z aromatycznym miąższem jabłek poddany został naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. Dzięki temu zostały zachowane najcenniejsze składniki owoców. Po zakończeniu fermentacji i leżakowania cydr nie był filtrowany. Do butelek trafił naturalnie mętny, delikatnie musujący cydr. W efekcie powstał cydr najwyższej jakości, o niezapomnianym smaku.
Perry Miłosławski to klasyczny perry o wyjątkowo delikatnym i szlachetnym smaku, który zawdzięcza gruszkom z polskich sadów. Po przelaniu do szklanki, urzeka naturalną barwą i aromatem dojrzałej gruszki. W smaku lekki, słodko - kwaskowy oraz przyjemnie musujący. Wspaniały aromat i wyjątkowy smak sprawiają, że jest to wyborna propozycja na wiele okazji.
Cydr Lubelski jest cydrem naturalnym. Wytwarzany jest ze świeżo wyciśniętego soku z polskich jabłek, w procesie naturalnej fermentacji. Dzięki temu osiąga świeży i naturalny smak. Nie zawiera żadnych barwników i aromatów. Nie jest wytwarzany z koncentratu. Produkt bezglutenowy.\n\nDo wytworzenia użyto 100% świeżego soku bez koncentratu
Najwyższej jakości naturalny cydr wytwarzany w 100% ze świeżo tłoczonego soku, nie z koncentratu. Nie zawiera barwników i aromatów.\n\nCydr Lubelski Niefiltrowany to kwintesencja naturalnego cydru. Świeżo tłoczony sok wraz z aromatycznym miąższem jabłek poddany został naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. Dzięki temu zostały zachowane najcenniejsze składniki owoców.\n\nPo zakończeniu fermentacji i leżakowania cydr nie był filtrowany. Do butelek trafił naturalnie mętny, delikatnie musujący cydr. W efekcie powstał cydr najwyższej jakości, o niezapomnianym smaku.
Cydr Lubelski jest cydrem naturalnym. Wytwarzany jest ze świeżo wyciśniętego soku z polskich jabłek, w procesie naturalnej fermentacji. Dzięki temu osiąga świeży i naturalny smak. Nie zawiera żadnych barwników i aromatów. Nie jest wytwarzany z koncentratu.
Jednoodmianowy Cydr Lubelski Antonówka Niefiltrowany wytwarzany jest ze szlachetnej odmiany jabłek - antonówki. Świeżo tłoczony sok wraz z aromatycznym miąższem antonówki został poddany fermentacji w niskiej temperaturze. Po zakończeniu fermentacji i leżakowania cydr nie był filtrowany. Naturalny cydr wytwarzany w 100% ze świeżo tłoczonego soku, z polskich jabłek, nie z koncentratu. Nie zawiera barwników i aromatów.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.