Wino musujące o lśniącej, słomkowożółtej barwie i zielono-złotych refleksach pobudzanych\nenergicznymi koralami bąbelków. Na nosie młode, o delikatnym wiosennym aromacie\npełnym świeżości owoców cytrusowych, nutami migdałów i tostowych. W smaku bardzo\nwytrawne, eleganckie, zrównoważone i świeże.
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, półsłodkie, z nutką słodyczy Szczepy winogron: 90% macabeo, 10% parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Cava o świeżym i atrakcyjnym aromacie, eleganckim kwiatowym bukiecie (subtelne drzewo akacji), \nz posmakiem świeżych owoców (zielone jabłko) i delikatnymi nutami dojrzałych cytrusów. \nW smaku orzeźwiające, wyróżniające się delikatną, zbalansowaną kwasowością, z subtelnym musowaniem oraz bardzo przyjemnym kwiatowym finiszem. \nTo hiszpańskie wino musujące wytwarzane jest tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 10 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nNajlepiej smakuje w połączeniu ze słodkimi deserami.
Wytrawne, hiszpańskie wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 12 miesięcy. Stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada, dzięki którym wino ma świeży, owocowy charakter.
Cava o świeżym i atrakcyjnym aromacie, eleganckim kwiatowym bukiecie (subtelne drzewo akacji), \nz posmakiem świeżych owoców (zielone jabłko) i delikatnymi nutami dojrzałych cytrusów. \nW smaku orzeźwiające, wyróżniające się delikatną, zbalansowaną kwasowością, z subtelnym musowaniem oraz bardzo przyjemnym kwiatowym finiszem. \nTo hiszpańskie wino musujące wytwarzane jest tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 10 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nNajlepiej smakuje w połączeniu ze słodkimi deserami.
Wytrawne wino musujące o typowych walorach Cava. Cechuje je jasny, słomkowo-żółty\nkolor przecinany drobnymi i delikatnymi bąbelkami. Wyczuwalny czysty i cytrusowy aromat\nz nutami kwiatowymi. Wyważony i długotrwały smak. Przyjemna, łaskocząca obecność na\npodniebieniu i towarzyszący jej czysty, orzeźwiający posmak.
Białe musujące półwytrawne wino hiszpańskie o subtelnych aromatach świeżych owoców przemieszanych z nutami drożdży i chleba. W ustach lekko słodkie, świeże, eleganckie. Podawać do sajgonek, dojrzewającej szynki, sorbetów, lodów, ciastek lub jako aperitif.
Wino musujące półsłodkie hiszpańskie wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji. Ice Cava to niezwykle aksamitny smak z aromatem brzoskwiń, gruszek, kwiatów i tropikalnych owoców. Doskonała do picia w dużym kieliszku na lodzie.
W kieliszku wino prezentuje bladożółty kolor z zielonymi odcieniami, wypełniony drobnymi i trwałymi bąbelkami. Nos jest świeży, z wyraźnymi nutami zielonych owoców. Zrównoważone w smaku, kremowe, pozostawiające elegancki posmak. Po starannej selekcji winogron ta Cava jest wytwarzana zgodnie z tradycyjnymi metodami. Druga fermentacja następuje już po zabutelkowaniu, a butelki starzeją się w piwnicach znajdujących się w Sant Sadurni d’Anoia, w samym sercu regionu Cava. Wino odpowiednie dla wegan i wegetarian.
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, mocno wytrawne Szczepy winogron: xarel.lo, macabeo, parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, półsłodkie, aromatyczne i przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: xarel.lo, macabeo, parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do deserów, lodów i owoców
Hiszpańskie wino musujące półwytrawne wytwarzane od 1887 roku tradycyjną metodą fermentacji butelkowej z wyselekcjonowanych winogron odmian Xarel\'lo, Macabeo i Parellada.
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, wytrawne, z nutką słodyczy Szczepy winogron: 90% macabeo, 10% parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.