Wybierz się na fascynującą wyprawę po urokliwych zakątkach Polski i delektuj się smakiem regionalnych owoców. Kusząca śliwka z sadów szydłowskich sprawia, że nasz likier zyskuje niepowtarzalny, owocowy smak, któremu trudno się oprzeć. To podróż, w którą warto wybrać się z przyjaciółmi.
Saska Wódka Czysta czerpie z najlepszych szlacheckich tradycji biesiadowania. To kwintesencja polskiej gościnności, szlachetnego smaku i wielu lat doświadczeń mistrzów gorzelnictwa.\n\nSzlachetny smak Wódki Saskiej to rezultat wieloletniego doświadczenia w produkcji wódek oraz starannie dobranych składników.
Morelówka J.A. Baczewski produkowana jest na bazie trzykrotnie destylowanego spirytusu ziemniaczanego.\n\nW przedwojennej Polsce najbardziej znaną i cenioną wytwórnią wódek i likierów była firma J.A. Baczewski, założona w 1782 roki we Lwowie. Jej wyroby stały się synonimem najwyższej jakości - uwielbiali je konsumenci, doceniali i nagradzali koneserzy na wielu międzynarodowych konkursach. Sprzedawane w fantazyjnych karafkach, towarzyszyły pasażerom na pokładach transatlantyków, gościły na stołach wielu krajów Europy, obu Ameryk i Australii, a lwowiacy nie wyobrażali sobie uroczystego niedzielnego obiadu bez kieliszka wyśmienitej morelówki (abrikotyny) Baczewskiego.
Receptury wszystkich wódek smakowych Stumbras zostały stworzone w oparciu o receptury przekazywane z pokolenie na pokolenie. Nieodzownym ich składnikiem są naturalne soki wzbogacone ręcznie wkładanymi kawałkami owoców.
Rzemieślnicza wódka Wyborowa od Mistrza - jest to trunek tworzony w jednej gorzelni, tylko z żyta uprawianego lokalnie. Sposób tworzenia wpływa na jego szczególnie łagodny smak, wyróżniający go wśród wódek żytnich. Wyborowa od Mistrza tworzona jest w rodzinnej, gorzelni w Radziczu przez mistrza gorzelnictwa - Łukasza Karmowskiego.\nSpecjalnie zaprojektowana butelka z matowego szkła oraz etykieta, na której widnieje historyczny szkic gorzelni w Radziczu i postać głównego gorzelnika podkreślą wyjątkowy charakter trunku.
Wyjątkowo aromatyczna nalewka, inspirowana staropolską tradycją wytwarzania alkoholi. Sekretem jej niepowtarzalnego smaku jest połączenie aromatycznych, soczystych jagód ze spirytusem najwyższej jakości oraz proces ich maceracji.
Unikatowy proces fermentacji na zimno metodą Snap Frost nadaje wódce Ciroc wyjątkowo świeży, cytrusowy smak. Pięciokrotna destylacja tworzy alkohol luksusowy o niepowtarzalnych właściwościach smakowych. Elegancka butelka czyni wódkę Ciroc idealną na prezent lub celebrację wyjątkowych okazji.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.