Wódka Ostoya bierze swój początek w Bieszczadach będących ostoją dzikiej natury. Wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu najlepszej jakości pszenicy uprawianej na pełnych słońca bieszczadzkich polach oraz nieskazitelnie czystej wody. Ostoya może się poszczycić prestiżowym znakiem Polska Wódka, który gwarantuje polskie pochodzenie składników, rodzimą produkcję i tradycyjną jakość. Ostoya zyskała też uznanie na świecie. Zdobyła aż 11 medali w prestiżowych konkursach międzynarodowych.\nZapach: łagodny, lekki, wyraźnie słodki, z delikatnymi nutami wanilii i cytrusów\nSmak: subtelnie rozgrzewający, pełny i aksamitny, długo pozostająca słodycz skórek z grejpfruta\nFinisz: delikatny, przedłużony, elegancki
Szwedzka wódka Absolut niezmiennie od 1879 roku produkowana jest według idei One Source (ang. Jedno Źródło). Oznacza to, że każda kropla tej wyjątkowej wódki powstaje na obszarze otaczającym miasteczko Åhus na południu Szwecji. Jedno Źródło to jeden rodzaj pszenicy ozimej uprawianej na okolicznych żyznych polach, jedno lokalne ujęcie nieskazitelnie czystej wody oraz jedno miejsce destylacji i butelkowania. Dzięki tak starannej, tradycyjnej metodzie produkcji, każda butelka wódki Absolut ma ten sam charakter i smak.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.