Unikatowy proces fermentacji na zimno metodą Snap Frost nadaje wódce Ciroc wyjątkowo świeży, cytrusowy smak. Pięciokrotna destylacja tworzy alkohol luksusowy o niepowtarzalnych właściwościach smakowych. Elegancka butelka czyni wódkę Ciroc idealną na prezent lub celebrację wyjątkowych okazji. Elegancka butelka czyni wódkę Ciroc idealną na prezent lub celebrację wyjątkowych okazji.
Oryginalna Leżakowana Miodula Prezydencka powstała przez przypadek. Zapomniana w beczce, przypadkiem odnaleziona. Na rynku po raz pierwszy pojawiła się w 2004 r. Od tego czasu pozostawiamy nienaruszone beczki, które tworzą rocznikowe edycje Oryginalnej Leżakowanej Mioduli Prezydenckiej. Miodula Prezydencka to wyjątkowa wódka miodowa tworzona z wielką pasją i troską o jej najwyższą jakość, w oparciu o staropolską recepturę. Produkowana na bazie pochodzącego z gór polskiego miodu oraz specjalnie skomponowanej mieszanki składników, które stanowią prawdziwą tajemnicę wyszukanego smaku. Gwarantuje to Mioduli, że jest ona produktem najwyższej jakości o bogatej, staropolskiej tradycji. Jej niepowtarzalny kolor i aromat gwarantują dębowe beczki w których dojrzewa.
Noty degustacyjne: Zapach : Wanilia, migdały i miód, muesli, nuty dębu. Smak: Mocno miodowy, bardzo delikatny, duża pełnia smaku. Finish: Długi. Aftertaste: Średni do długiego
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.