Czerwone, wytrawne wino hiszpańskie, starzone przez okres 12 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. Produkowane z mieszanki szczepów Tempranillo 82%, Garnacha 14%, Mazuelo 4%.
Stworzone w 100% ze starannie wyselekcjonowanych gron szczepu Tempranillo pochodzących z pojedynczej parceli Hoyo Dornajo. To wino najlepszej jakości, którego produkcja odbywa się jedynie w wybranych latach, w limitowanej ilości 25 tysięcy butelek. Po ukończeniu fermentacji malolaktycznej, PradoRey Elite leżakuje przez rok w beczkach z francuskiego dębu, dalsze 6 miesięcy we francuskich dużych dębowych tankach, by następnie dojrzewać kolejne 12 miesięcy w butelce. Rubinowo-czerwona barwa z delikatnymi fioletowymi półtonami. Złożone aromaty, w których przewijają się subtelne nuty minerałów i palonego drewna są zasługą dojrzewania w beczkach z dębiny. W ustach cieliste, krągłe i garbnikowe, z długim przyjemnym posmakiem wydobywającym wszystkie walory smakowe wina. Niezwykle eleganckie.
Wyjątkowy Merlot ujawnia intensywne aromaty czerwonych jagód z nutami czekolady. Wino owocowe, którym można się delektować o każdej porze! Dojrzałe, dobrze zaokrąglone i owocowe. Głęboki odcień granatu, aromaty czerwonych i czarnych owoców z pikantnymi nutami. Idealny do pieczonego kurczaka z ziołami.
Kolor o intensywnej czerwieni z granatowymi refleksami.Wyczuwalne nuty czarnych owoców z czarną porzeczką i jeżyną na przedzie, połączone z subtelnymi aromatami wanilii i prażonych ziaren. Pełne, z nutą dębu i słodkich przypraw. Znakomite do steków, potraw z grilla i gulaszy.
Winogrona są uprawiane w najlepszych wioskach Prowansji. W nosie z nutami poziomki i cytrusów. Delikatne aromaty wiosennych kwiatów, cytrusów i owoców pestkowych. Świetnie komponuje się z pieczonym kurczakiem i ziołami lub sałatką z koziego sera.
Czerwone wytrawne wino gronowe o intensywnym rubinowym kolorze z dioletowymi refleksami. W zapachu nuty ciemnych owoców z nutą dębu w tle. Zrównoważone i harmonijne z długim i miękkim finiszem. Polecany do makaronów w ciemnych sosach, grilowanych czerownych mięs, risotto czy zapiekanek mięsni-warzywnych.
Kolor rubinowy. Wyraźne aromaty czerwonych owoców, z nutą przypraw i suszonych owoców wraz z e starzeniem. W smaku pełne o dobrej strukturze i wysokiej jakości tanin. Doskonałe do kiełbas i pieczonego kurczaka.
Cechy wina: włoskie, jakościowe z Salento (gminy Brindisi i Taranto) w Apulii (Puglia) na „obcasie buta” na południu kraju, czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie z refleksem granatu, złożonym i bogatym aromacie (konfitura z czerwonych owoców, wiśni, czarnej porzeczki, nutki kakao, kawy, wanilii), w smaku owocowe, krągłe, ciepłe, zrównoważone, krzepkie, o miękkich taninach i długim zakończeniu, dojrzewające przez 24 miesiące, z czego minimum 9 miesięcy w dębowych beczkach Szczepy winogron: 100% primitivo Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny, dojrzałych serów
Znakomite czerwone wino zrobione z połączenia dwóch szczepów: Cabernet Sauvignon oraz Merlot. Intensywny rubinowy kolor. W nosie wyczuwalne czerwone owoce z subtelną nutą konfitury z ciemnych owoców. W ustach ma intensywny aromat dojrzałych, ciemnych owoców, czekolady, czarnego pieprzu i przypraw. Wino jest pełne harmonii, z miękkimi gładkimi taninami oraz długim finiszem. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi oraz dojrzałymi serami.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.