Wino złożone w 100% z gron szczepu Gewurztraminer. Bogaty bukiet, wielka elegancja, równowaga, żywiołowość i dobra struktura. W ustach ujawnia aromaty egzotycznych owoców i przypraw. Polecane do korsykańskich serów lub owocowych deserów.
Wino skomponowane w 100% z gron szczepu Chardonnay, zbieranych ze starszych nasadzeń. Bogate, głębokie i finezyjne, prezentujące się w blodozłotej szacie. W ustach dominujące aromaty limonki i kwiatów w połączeniu z delikatną nutą tytoniu. Idealne w towarzystwie z żabami, pierogami, drobiem i kurczakiem w sosie śmietanowym.
Najbardziej klasyczne wino z nad Mozeli, półwytrawne , o „wibrującej” strukturze kwasu typowej dla mozelskich rieslingów, wspartej bogatymi aromatami owoców. Posmak brzoskwiń i zielonych jabłek dominuje w tym przyjemnym i bardzo odświeżającym rieslingu, który znakomicie będzie akompaniował potrawom typu „sushi”, sałatom owocowym i warzywnym oraz rybom i owocom morza. Porozumie się też doskonale z różnymi potrawami typu „pasta” i lekkimi przekąskami. Również doskonały jako aperetiff, zwłaszcza przed posiłkiem. Temp. 9-11 ºC
Wino powstaje z najlepszej partii winogron wyselekcjonowanych z całego zbioru. Wciąż\nmłode i pełne nut owocowych, podkreślonych umiejętnym użyciem beczek z nowego\namerykańskiego dębu. Cieliste, świetnie zrównoważone i potencjalnie długowieczne. Bogate\nw aromaty dojrzałych, czerwonych owoców z nutą wanilii, a także mlecznej czekolady, ziaren\nkawy i kakao. Wino leżakowało minimum 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego\noraz 36 miesięcy w butelkach.
To półwytrawne wino charakteryzuje się złotym kolorem, który eksponuje bogaty, specyficzny bukiet z dodatkiem migdałów i mocnych tonów. Pełne i harmonijne, o wyważonej proporcji pomiędzy smakiem kwaśnym i słodkim, pozostawiające długi finalny efekt świeżości. Pasuje do grillowanych warzyw oraz drobiu, jak również do schłodzonych owoców i deserów.
Cechy wina: niemieckie, jakościowe z regionu Pfalz (Palatynat), białe, półwytrawne, owocowe (skórka cytryny, dojrzałe brzoskwinie), orzeźwiające, o przyjemnej kwasowości i długim zakończeniu. Doskonałe do przystawek, marynowanego łososia, kurczaka z sosem cytrynowym, sałatek oraz jako aperitif.
Gruzińska brandy od stuleci jest uważana za jedną z najlepszych na świecie, a wyjątkowa jego\njakość bierze się z tradycyjnej sztuki destylacji oraz endemicznych odmianach winorośli,\nz którego jest wytwarzana. Brandy Kazbek Peak to doskonała kompozycja destylatów\nwinnych, pachnących suszonymi śliwkami i prażonymi, karmelizowanymi orzechami\nlaskowymi w oplocie subtelnych nut kwiatowych. W smaku pełna, złożona z delikatną\nsłodyczą na finiszu. Pochodzi z regionu Kakheti o wspaniałych tradycjach winiarskich, a co\nnajmniej pięcioletnie leżakowanie w dębowych beczkach potęguję jej moc i ekspresję\naromatów budując mistrzowski produkt najwyższej jakości.
Czerwone, półwytrawne, hiszpańskie wino stworzone z najpopularniejszego hiszpańskiego szczepu winogron - Tempranillo. Charakteryzuje się intensywnym rubinowym kolorem, typowym dla młodego wina, mocno wyczuwalnymi ciemnymi owocami, głównie śliwkami i jagodami. W smaku wyczuwalne subtelne taniny świetnie zrównoważone kwasowością i delikatną słodyczą.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.