Wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku zrównoważone i harmonijne, charakteryzuje się aromatem jeżyn i owoców leśnych.
Winifikacja: delikatna maceracja na skórkach 6-8 godzin, oddzielenie od skórek, masa zostaje doprowadzona do temperatury 10°C i pozostawiona do dekantacji przez 12 godzin. Następny etap to fermentacja w temperaturze 18°C przy wykorzystaniu wyselekcjonowanych drożdży. Następuje oddzielenie od grubszego osadu, pozostawiając produkt na 2 m-ce nad delikatniejszym osadem. Zlanie i przechowywanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej.\n\nCharakterystyka: owocowy aromat, który przywodzi na myśl owoce o żółtej pulpie, np. jabłko odmiany Golden Delicious, białe brzoskwinie, a także delikatne nuty białych kwiatów. Na podniebieniu świeże, bogata mineralność, dobrze wyważone.\n\nPodawanie: idealne jako aperitif, polecane do ryb.
Wino czerwone półwytrawne, powstałe z gron szczepu\nSaperavi , pochodzących z Kachetii największego i\nnajważniejszego regionu winiarskiego w Gruzji.\nWino o barwie owoców granatu i wyraźnym, unikalnym dla\nszczepu Saperavi aromacie.\nW ustach harmonijne, przyjemnie ostre.\nDoskonały towarzysz dań z grilla, deserów i owoców.\nNajlepiej smakuje podane w temperaturze 12\n14 C.
Ręczny zbiór starannie selekcjonowanych i najdojrzalszych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone w prasie pneumatycznej. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach ze stali nierdzewnej, w temperaturze 28°C. W celu zachowania w winie naturalnej zawartości cukru i świeżości proces fermentacji jest zatrzymywany poprzez schłodzenie wina. O eleganckim aromacie dojrzałych jeżyn, porzeczki i wiśni. Smak: Świeże, owocowe, skoncentrowane, harmonijne i zrównoważone. Do deserów oraz pikantnych azjatyckich dań.
Wytrawne wino powstałe ze szczepu Zinfandel. Aromat dżemu z jagód, wiśni oraz czarnego pieprzu, w ustach wzbogaca się smakiem wanilii oraz tostowymi nutami, które nadają mu pełnego ciała, kończącego doznania miękkimi, aksamitnymi taninami.
To półwytrawne wino posiada certyfikat wina organicznego. Ma piękny jasnozłoty kolor i bardzo delikatną strukturę. Kusi aromatem muszkatu i nutami kwiatów i cytrusów. W smaku łączy nuty słodyczy i kwasu, będąc przez to idealnym towarzyszem szerokiej gamy potraw – od białych mięs, przez ryby i owoce morza, po lekkie sery i potrawy na bazie makaronów. Doskonałe jako aperitif.
Czerwone, półwytrawne, hiszpańskie wino stworzone z najpopularniejszego hiszpańskiego szczepu winogron - Tempranillo. Charakteryzuje się intensywnym rubinowym kolorem, typowym dla młodego wina, mocno wyczuwalnymi ciemnymi owocami, głównie śliwkami i jagodami. W smaku wyczuwalne subtelne taniny świetnie zrównoważone kwasowością i delikatną słodyczą.
Wino to reprezentuje typowego Marlborough Sauvignon Blanc czyli niezwykłą owocowość z dominującym aromatem ananasa i agrestu. Zalecane do picia jako młode.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.