Wytrawne, czerwone wino o bogatym aromacie dojrzałych jeżyn, z nutą gałki muszkatołowej. Łagodne i aksamitne w smaku. Doskonale współgra z jagnięciną, wołowiną, a także z makaronem i twardymi serami.
Wino stworzone ze szczepu\nChardonnay , o wyczuwalnym smaku\nowoców egzotycznych.\nPolecane do ryb, sałatek oraz białego mięsa.\nDobrze schłodzone może być wspaniałym aperitifem lub towarzyszem\ndeserów.\nSerwować w temperaturze 8\n8°C.
Cechy wina: portugalskie, jakościowe z regionu Vinho Verde w północno-zachodniej części kraju, białe, półwytrawne, lekkie, rześkie, pachnące owocami cytrusowymi, zrównoważone, delikatne i przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: arinto, loureiro, trajadura Doskonale pasuje do ryb, owoców morza, lekkich dań mięsnych, drobiu, a także jako aperitif
Śliczna szata z jasnymi niuansami, bardzo przyjemnym owocowo-kwiatowym bukietem i wyjątkowo orzeźwiającą lekkością na podniebieniu. Świetnie komponuje się z sałatkami, surowymi warzywami i rybami. Znakomicie sprawdzi się również jako aperitif.
Wino hiszpańskie, półwytrawne, stworzone z gron szczepów\nMerseguera\ni Macabeo uprawianych w Alicante.\nBarwa jasna, słomkowa. Aromaty świeżych owoców i białych kwiatów. W\nustach dobrze zbalansowane, owocowe. Doskonałe jako aperitif lub w\ntowarzystwie białego mięsa, makaronów i owoców morza .\nIdealne do spotkań towarzyskich z przyjaciółmi.\nSerwować schłodzone do 5\n8 C.
Wino ze szczepu Gewurztraminer. Obfite, okrągłe i bardzo aromatyczne. Jako pierwsze uwydatniają się aromaty kwiatu róży, następnie pieprz, imbir miód oraz egzotyczne owoce tj. mango, ananas i liczi. Idealne na aperitif oraz do kuchni egzotycznej, cukrowych roślin, intensywnych serów, ciast i deserów owocowych.
Doskonałe czerwone wino, które jest w dużej mierze wytwarzane z winogron odmiany Sangiovese. Można je znaleźć w słonecznych winnicach regionu winiarskiego Chianti DOCG w Toskanii. Jego delikatny bukiet przekonuje nutami owoców leśnych, uzupełnionymi lekko korzennymi aromatami fiołków, które w finiszu są delikatnie podkreślone.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.