Wytrawne, czerwone wino o bogatym aromacie dojrzałych jeżyn, z nutą gałki muszkatołowej. Łagodne i aksamitne w smaku. Doskonale współgra z jagnięciną, wołowiną, a także z makaronem i twardymi serami.
100% Sauvignon Blanc. Wino pochodzące z regionu Gaskonii, gdzie łagodny klimat oceanu pozwala produkować świeże, pełnę owoców wina. Intensywny nos z silnym aromatem różowego grajpfruta i ananasa. Na podniebieniu pełne owoców, ze świeżym cytrusowym posmakiem. Idealne do owoców morza i grillowanych ryb oraz jako aperitif.
Cechy wina: włoskie, jakościowe z regionu delle Venezie (w regionie Veneto - Wenecja Euganejska), białe, wytrawne, o delikatnej, połyskującej barwie, pachnące owocami z nutką migdałowo-brzoskwiniową, dla podniebienia wykwintne, świeże, orzeźwiające Szczepy winogron: 100% pinot grigio Doskonałe jako aperitif, a także do delikatnych dań z makaronami, ryżem, drobiu i owoców morza
Klasyczne wino wzmacniane o głębokiej złotobrązowej barwie i aromatach miodu oraz rodzynek. W ustach pełne, dobrze zbudowane, miękkie, o wyraźnym, długim posmaku. Podawać do deserów - owoców, ciastek, puddingów czekoladowych i miękkich serów.
Bardzo blady różowy kolor z subtelnymi łososiowymi refleksami. Elegancki owocowo-kwiatowy nos z czystym i szczerym podniebieniem, okrągłym finiszem i odrobiną żywotności. Rewelacyjne na aperitif oraz do sałatek, ryb i drobiu.
Winifikacja: Zbiór winogron ręczny trwa nawet 4 tygodnie, gdyż wybierane są tylko najbardziej dojrzałe kiście. Po delikatnym wyciśnięciu moszcz poddawany jest tzw. winifikacji redukcyjnej ( w atmosferze obojętnej, bez dostępu tlenu) dzięki czemu zachowana zostaje maksymalna świeżość i najdelikatniejsze aromaty.\n\nCharakterystyka: Głęboka, słomkowożółta barwa. Bardzo silnie owocowy bukiet z dominantą cytrusów i dojrzałych jabłek oraz nutkami brzoskwiń i migdałów. W ustach Świeża, wyrazista kwasowość, dobra harmonia i długi posmak. \n\nPodawanie: doskonałe jako aperitif, do przystawek, dań rybnych, z owoców morza oraz delikatnych dań z kurczaka.\n\nTemperatura podawania: 10-12°C
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.