Mołdawskie półsłodkie czerwone wino o delikatnych aromatach. Pełne i harmonijne na podniebieniu, wzbogacone długotrwałym posmakiem. Podawać do mięsa w słodszych sosach lub solo.
Piękny zielono-złoty kolor z wyraźnymi, złotymi refleksami.\nOwocowy, żywy, subtelny aromat białych kwiatów, czarnej porzeczki, cytrusów oraz świeżych owoców.\nPodniebienie żywe, obfite, cierpkie, z wyczuwalnymi subtelnymi nutami białych kwiatów, cytrusów. Na finiszu lekko mineralne, strukturalne ciało, dobra intensywność, dobra trwałość. Rewelacyjne jako aperitif oraz do owoców morza i ryb.
Półwytrawne wino o jasnosłomkowej barwie z zielonymi refleksami. W winnicach\npołożonych wysoko na zboczach Andów, chłodne noce zapewniają winogronom świeżość\ni miękkość. Tropikalne ciepło pustyni Atakama ochładzane przez przyjemną bryzę znad\nPacyfiku daje orzeźwiający unikalny bukiet owocowy o subtelnym aromacie, z owocami\ncytrusowymi w tle.
Wino o głębokim, rubinowym kolorze. Intensywne aromaty dojrzałych ciemnych owoców, przypraw i czarnego pieprzu oraz nuty czekolady i wanilii z beczki. Okrągłe o słodkich, wywarzonych taninach. Długi, elegancki finisz.
Produkowane z ponad 65-letnich winorośli jest eleganckim, narodowym skarbem z Western Cape. Głęboki smak, delikatnie zniewalający, ale egzotycznie korzenny. Czysta elegancja okiełznanego Cinsaulta. Doskonałe jako towarzystwo dla bogatych i aromatycznych potraw z czerwonego mięsa.
Cechy wina: polskie, z ręcznie zbieranych winogron we własnych winnicach producenta niedaleko Trzebnicy, czerwone, wytrawne, o głębokiej purpurowej barwie, świeże, owocowe, z uwagi na dodatek cabernet cortis i kontakt z dębem francuskim wyczuwalne nuty korzenne, dymne, pieprzowe. Doskonale pasuje do mięs, grillowanych warzyw i serów
Wino Casa Pecunia Rosato powstało z winogron, które dojrzewały w winnicach na malowniczych wzgórzach Toskanii. Łagodny śródziemnomorski klimat regionu i wyjątkowe terroir sprawiają, że kompozycja wina jest niezwykła. Soczyste aromaty słodkich poziomek, dojrzałych wiśni i żółtych gruszek idealnie komponują się z przyjemnymi nutami grejpfruta. W smaku wino wyjątkowo orzeźwiające i lekkie. Znakomite do drobiu, ryb i owoców morza.
Kadarka powstała ze szczepu Muscat, jednej z najbardziej popularnych odmian winorośli\nuprawianych na całym Półwyspie Bałkańskim. Półsłodki aromatyzowany napój na bazie wina\no eleganckim złotym kolorze oraz aromacie dojrzałych jabłek i gruszek podkreślonych\nw smaku miodowymi nutami.
Wino Diamond Rosé to świeże wino różowe o delikatnym różowym odcieniu, które wyróżnia się dzięki eleganckiemu wzornictwu butelki. W nosie i smaku przekonuje niuansami czerwonych truskawek i wiśni. Niezależnie od tego, czy chodzi o stylową kolację, ekskluzywne okazje, czy po prostu toast z przyjaciółmi - Freixenet Italian Rosé przyciąga wzrok i wszędzie robi wrażenie.
Cechy wina: włoskie, w nowoczesnym stylu, kupaż winogron z 4 regionów winiarskich, czerwone, wytrawne, o rubinowej barwie, intensywnym, ciepłym aromacie (dojrzałe śliwki, słodkie przyprawy, ciasto owocowe, figi, ciemne wiśnie, nutka kawy i dębu), otrzymane z delikatnie suszonych winogron (metoda appassimento) - stąd bogaty owocowy smak, jedwabiste taniny i długie zakończenie, skoncentrowane, zrównoważone i przyjemne. Doskonałe do czerwonych mięs, dobrze przyprawionych dań, ostrych serów i dziczyzny.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.