Wino o głębokim, rubinowym kolorze, aromat pełny, owocowy. Dobrze zbudowane, aromatyczne i eleganckie. Idealne do dziczyzny, wszelkiego rodaju serów i grilla.
Półwytrawne wino charakteryzuje się głęboką rubinową barwą o kuszących aromatach jeżyny\ni jagody, będące idealnym przykładem typowych sycylijskich smaków. Nero d\'Avola jest\nnajważniejszą odmianą winorośli na Sycylii. Nazwa pochodzi od Avola – miasteczka\nw południowo-wschodniej Sycylii, a Nero nawiązuje do bardzo ciemnego koloru wina. Nero\nd\'Avola to \"Czerń z Avioli\".
Uwodzicielski nos z cudownymi aromatami owoców (gruszka, ananas) i delikatnymi kwiatowymi nutami. Usta delikatne z odświeżającym finiszem. Świetnie pasuje na aperitif oraz do wędzonych ryb, pikantnych dań, potraw kuchni azjatyckiej oraz kremowych serów.
Wino skomponowane w 100% z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych gron Primitivo di Manduria. Dojrzewanie 6-12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Barwa ciemno rubinowa. Bogaty bukiet pełen dojrzałych wiśni i śliwek doprawionych szczyptą cynamonu. Pełny smak, z przyjemnie zachowaną owocowością i intensywnym, długim finiszem. Znakomite do czerwonych mięs, mocnych serów i dojrzewających wędlin.
Wytworne czerwone wino z jednej z najsłynniejszych apelacji Bordeaux – Margaux. W nosie wyczuwalne są eleganckie aromaty czarnej porzeczki, wiśni i śliwki, podkreślone subtelnymi nutami cedru, tytoniu i przypraw korzennych. W ustach harmonijne i złożone – z aksamitnymi taninami, zrównoważoną strukturą i długim, klasycznym finiszem.
Duluc de Branaire-Ducru to drugie wino Château Branaire-Ducru, renomowanej posiadłości sklasyfikowanej jako Quatrième Grand Cru Classé w klasyfikacji z 1855 roku, położonej w apelacji Saint-Julien w regionie Médoc.Wino to powstaje z młodszych winorośli i stanowi bardziej przystępną wersję głównego wina, zachowując jednocześnie charakterystyczną elegancję i finezję Saint-Julien.
To wino doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, takimi jak jagnięcina, wołowina czy dziczyzna, a także z dojrzewającymi serami.
Półwytrawne delikatne wino pochodzące z Południowej Afryki, wytworzone ze szlachetnej\nodmiany Chenin Blanc, charakterystycznej dla tego regionu. Odpowiednia selekcja winogron\npozwala poczuć klimat tego wyjątkowego miejsca. Aksamitne nuty białych owoców gruszki\ni jabłka uzupełnione kwiatowymi akcentami powodują uczucie odprężenia i relaksu.\nDoskonale zbalansowane. Z miękkim finiszem.
Les Hauts du Tertre Margaux to drugie wino prestiżowego Château du Tertre, położonego w sercu apelacji Margaux w regionie Médoc.Jest to elegancka interpretacja klasycznego bordoskiego stylu, oferująca wyjątkowy stosunek jakości do ceny.
To wino doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, takimi jak:
Jagnięcina
Wołowina
Dziczyzna
Idealnie pasuje również do dojrzewających serów oraz potraw z grilla.
15% wina dojrzewa 6 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu.Kolor głębokiej, ciemnej rubinowej czerwieni z fioletowym obrzeżem. Zapach intensywnie owocowy (wiśnie, czarne jagody z nutami dzikich ziół i palonego dębu). W smaku bogate i soczyste, dobrze skoncentrowane, z dobrą słodyczą i bardzo miękkimi taninami.
Wino charakteryzuje się intensywnym i złożonym bukietem aromatycznym.Dominują nuty białych owoców, takich jak gruszka i melon, z subtelnymi akcentami cytrusowymi i mineralnymi.Dodatkowo wyczuwalne są delikatne nuty kwiatowe oraz subtelna obecność drewna, co nadaje winu elegancji i głębi .
Na podniebieniu wino jest pełne i harmonijne, z dobrze zbalansowaną kwasowością, która nadaje mu świeżości.Charakteryzuje się kremową teksturą oraz długim, złożonym finiszem, w którym ponownie dominują smaki białych owoców, z wyczuwalnymi nutami mineralnymi i delikatnym akcentem dębu .
Aromat: Bogaty bukiet łączący słodkie i wytrawne nuty.Wyczuwalne są aromaty malinowego coulis, ciemnych wiśni, przypraw do pieczenia oraz subtelne akcenty bergamotki, przypominające herbatę Earl Grey.
Smak: W ustach wino jest warstwowe i złożone.Dominuje słodycz czekolady z orzechami laskowymi, zbalansowana przez wytrawne nuty smażonej pancetty, sandałowca i słonego nori.Delikatna kwasowość i pudrowe taniny nadają winu miękkość i elegancję.
Złocistożółty, lśniący i przejrzysty kolor. Intensywna i złożona kompozycja z dojrzałych owoców cytrusowych (grejpfruta), białej brzoskwini, miodu, suszonych owoców z nutami prażonymi. Pełne i jedwabiste, dojrzałe, obfite z nutami wanilii, tostów, masła i egzotycznych owoców. Znakomicie pasuje do owoców morza oraz ryb.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.