Cechy wina: włoskie, jakościowe z regionu Veneto (Wenecja Euganejska), musujące, białe, mocno wytrawne, aromatyczne, owocowe (nutka zielonego jabłuszka, nutka migdałów), świeże, orzeźwiające. Doskonałe jako aperitif, toast, do wszelkich dań, w tym do lekkich przystawek, ryb, warzyw i deserów
Cinzano Prosecco D.O.C. to aromatyczne wino musujące, pochodzące z najlepszych winnic w Colline Trevigiane. Jest to młode wino musujące, z żywą pianą i subtelną, ale trwałą perlage
Najwyższej jakości riesling dopełniony białymi winami. Wytwarzany z winogron pochodzących z chłodnego mikroklimatu, który nadaje naturalny i delikatny aromat. Posiada nuty cytrusów, brzoskwiń i delikatne kwiatowe tony. W smaku delikatne z wyważoną świeżością.
Znakomite włoskie wino musujące, wytrawne z regionu Treviso wytwarzane z białej odmiany winogron Glera (Prosecco), to niezwykła świeżość smaku z subtelnie wyczuwalną nutą miodu, o przyjemnym smaku lukrecji i akacji, dojrzałego jabłka i białej brzoskwini. Doskonale smakuje jako aperitif a także świetnie orzeźwia w połączeniu z sokiem z pomarańczy lub innych owoców. Piwnice Mionetto założone w 1887 przez Francesco Mionetto w małej wiosce Valdobbiadene są symbolem jakości od ponad 130 lat. W samym sercu regionu Prosecco, Mionetto produkuje wyjątkowe wina, które cieszą podniebienia konsumentów na całym świecie ulubiona marką Mionetto Prosecco. Odkryj włoski styl życia z Mionetto Prosecco.
Wino o kolorze jasno żółtym, przejrzyste i jasne. Intensywny i delikatny bukiet z aromatem owocowym. Ma przyjemny, harmonijny i gładki posmak. Idealne jako aperitif, pasuje do przystawek, białych mięs i deserów.
Lekkie wino musujące z włoskiego regionu Treviso. Reprezentuje najlepszą włoską tradycję tworzenia Prosecco. Specjalnie wyselekcjonowane szczepy nadają mu subtelny owocowy aromat. Wyśmienite jako aperitif. Najlepiej serwować w temperaturze 6-8°C.
Obszar produkcji: wzgórza Conegliano i Vittorio Veneto, prowincja Treviso oraz gmina Porcia, miejscowość Rondover. Kolor jasno żółty z zielonymi refleksami. Zapach intensywny, niezwykle aromatyczny z bogatymi nutami cytrusów, gruszki, jabłek, miodu i cytryny. W smaku świeże i trwałe z nutami jabłek, brzoskwiń. Idealne jako towarzysz pieczonych skorupiaków, delikatnych przystawek, dorsza, węgorza, wspaniałe jako aperitif.
Delikatnie wytrawne włoskie wino musujące pochodzące z regionu Veneto. Wino\no jasnozłotej barwie i niezwykle świeżych, owocowych aromatach, które zapewniają idealne\norzeźwienie i niezwykle przyjemny, utrzymujący się posmak. Powstało ze szczepu Glera,\ndawniej nazywanego Prosecco – nazwa szczepu winorośli Prosecco została wycofana z użycia,\naby zagwarantować unikalność win z chronionego regionu pochodzenia Prosecco.
Winogrona Glera rosną na skąpanych w słońcu wzgórzach otaczających wioskę Prosecco. Dojrzewają w idealnym klimacie, a orzeźwiający posmak jabłek i tymianku jest jak świeża bryza w letnie upały. Od 2009 roku nazwa Prosecco jest zastrzeżona dla win musujących z regionów Veneto i Friuli. Dzięki temu produkty opatrzone tą nazwą są jednoznacznie kojarzone z wysoką jakością. MARTINI® Prosecco jest jednym z nielicznych przedstawicieli prawdziwego włoskiego wina musującego. Aromat: świeże kwiaty, jabłkowa nuta, gruszka, banan Smak: wspaniale wytrawny, zbalansowany z nutą świeżych owoców Finish: delikatnie ziołowy
Znakomite włoskie wino musujące, wytrawne z regionu Treviso wytwarzane z białej odmiany winogron Glera (Prosecco), to niezwykła świeżość smaku z subtelnie wyczuwalną nutą miodu, o przyjemnym smaku lukrecji i akacji, dojrzałego jabłka i białej brzoskwini. Doskonale smakuje jako aperitif a także świetnie orzeźwia w połączeniu z sokiem z pomarańczy lub innych owoców. Piwnice Mionetto założone w 1887 przez Francesco Mionetto w małej wiosce Valdobbiadene są symbolem jakości od ponad 130 lat. W samym sercu regionu Prosecco, Mionetto produkuje wyjątkowe wina, które cieszą podniebienia konsumentów na całym świecie ulubiona marką Mionetto Prosecco. Odkryj włoski styl życia z Mionetto Prosecco.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.