Whisky leżakuje w beczkach po sherry oloroso. Ma bukiet przepełniony aromatami jabłek, słodu, migdałów i wanilii z nutami sherry i dymu. W smaku bogata, kremowa, lekko słodowa, z akcentami orzechowymi i przyprawowymi. Długi finisz.
Old Smuggler to wyśmienita mieszana szkocka whisky typu blended z tradycją sięgającą 1835 roku. Swoją nazwę (smuggler – z ang. przemytnik) czerpie z historii szkockiej whisky: podatki nałożone w osiemnastym wieku na producentów tego trunku, zmusiły ich do ukrywania się i przemycania tego drogocennego alkoholu. Stworzona została przez dwóch przedsiębiorców zajmujących się whisky, braci Stodart, osiadłych w Glasgow po roku 1835. Twórcy jej wsławili się tym, że jako pierwsi używali beczek po Sherry do zestawiania swoich blendów. Dzięki temu Old Smuggler przechowywany latami w dębowych beczkach dojrzewał i odkrywał zbalansowany charakter i bogactwo swojego smaku. Whisky Single Malt, które są używane do zestawiania tego produktu, pochodzą z regionu Speyside. Charakterystyczną cechą jest pękata butelka, która wyróżnia ten produkt na rynku
Gładka, bogata i krągła jest uosobieniem stylu destylarni Dalmore. Przez 12 lat dojrzewała w beczkach z amerykańskiego dębu. Następnie rozdzielona do trzech rodzajów beczek po sherry i na nowo połączona. Zachwyca aromatem marmolady pomarańczowej, cynamonu, gałki muszkatołowej. W ustach mandarynki, wanilia, imbir i jabłka.
Whisky d’Arche powstaje z połączenia dwóch destylatów ze słodu jęczmiennego produkowanych tak jak tradycyjne single malt ze Szkocji. Dojrzewa w beczkach dębowych przez cztery i pół roku. Potem 6 miesięcy leżakuje w starannie wybranych beczkach po winie Sauternes Château d’Arche Grand Vin. Charakteryzuje ją delikatnie złota barwa i niezbyt intensywny, ale długo utrzymujący się aromat, przede wszystkim owocowy, ale wzbogacony o nuty orzechów, marcepana, miodu i gałki muszkatołowej. Na podniebieniu jest dobrze zbalansowana i zniuansowana – z początku są wyczuwalne suszone owoce, migdały i akcenty orzechowe, później pojawia się także suszona skórka cytryny, drewno i nuty zbożowe, a także lekki smak miodu i wanilii. Całość pozostawia długi, gładki posmak i wrażenie pięknej harmonii.
Najbardziej aromatyczna spośród całej oferty destylarni. Niefiltrowana na zimno, moc podwyższona do 46% oraz kompozycja różnych beczek sprawiły, że whisky posiada bardzo szeroką paletę aromatów, od papai, banana, jabłka, daktyli, poprzez nuty kwiatowe, na miodzie i wanilii kończąc.
Na początku Jameson był sprzedawany kupcom bezpośrednio w beczkach. Wszystko zmieniło się w 1963 roku, gdy pierwsze butelki opuściły destylarnię przy Bow Street 7 w Dublinie. Jameson Crested jest inspirowana pierwszymi kroplami butelkowanej whiskey Jameson.\nZapach: wyraźny, z nutą sherry\nSmak: delikatny odcień sherry i opalonego drewna z nutami owoców, przypraw korzennych i czekolady\nFinisz: długi i ciepły smak sherry
Mac-Talla Strata leżakowała przez 15 lat w beczkach po bourbonie i sherry. Whisky złożona i wielowarstwowa. Kolor głębokiego złota. Aromat wędzonego jęczmienia, bryzy morskiej, owoców morza. W smaku aksamitna konsystencja z ziemistym torfem i zimowymi przyprawami. Bogata, ciepła, rozgrzewająca z przydymionym finiszem.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.