Trzykrotnie destylowana whiskey powstała w 100% z jęczmienia słodowego. Dojrzewa przez co najmniej 10 lat, głównie w beczkach po bourbonie.Whiskey o aromacie miodu, wanilii i czekolady mlecznej. Na języku miękka ze świeżym i czystym finiszem.
Limitowana, jedna z najstarszych dostępnych whiskey single malt z najdalej na południe położonej irlandzkiej destylarni West Cork. Przez 12 lat dojrzewała w beczkach po bourbonie (1st fill) a następnie przez okres ok. 110 dni była finiszowana w beczkach po karaibskim rumie. W nosie aromaty słodu, kokosa, miodu,rodzynek i marcepanu. W ustach słodka i lekko pikantna z wyczuwalnymi nutami suszonych owoców, wanilii, słodu jęczmiennego, orzechów i przypraw. Długi słodko-pikantny finisz.
Autorski blend Colina Scotta. Swój aromat i smak bogaty w owocowe nuty zawdzięcza połączeniu wyselekcjonowanych whisky dojrzewających w beczkach po sherry z dodatkiem whisky leżakujących w beczkach po bourbonie.\nBarwa: głęboko bursztynowa\nZapach: owocowa słodycz z nutami dojrzałych gruszek i melona, kremowego toffi, mlecznej czekolady, cynamonu i szczypty imbiru\nSmak: słodkich dojrzałych gruszek w syropie, wanilii, karmelu, cynamonu i migdałów w tle\nFinisz: przyjemny i długi
To mocny w charakterze, lecz o niespotykanie łagodnym smaku, oryginalny irlandzki produkt. Historia marki ma swoje źródło w lokalnej destylarni na Bow Street w sercu Dublina, w której John Jameson, dzięki najlepszym składnikom i procesowi potrójnej destylacji, stworzył trunek doskonały. Obecnie dostępny jest w ponad 120 krajach świata, Jameson jest irlandzką whiskey nr 1 na świecie. Jameson to irlandzka whiskey tupu blended, która od blisko 230 lat powstaje zgodnie z niezmienną, doskonałą recepturą. Delikatny smak zawdzięcza tradycyjnej irlandzkiej sztuce tworzenia whiskey metodą potrójnej destylacji i dojrzewaniu przez 5-7 lat w beczkach po Bourbonie i sherry.
Whisky, która jest wprowadzona do kategorii peated-whisky dymnych. Niezwykle delikatna kompozycja z subtelną obecnością dymu torfowego. Smoky Black łączy w sobie zbalansowane nuty słodko-ostre oraz dymne.
Słodki i orzeźwiający smak mieszanki 35 gatunków szkockiej whisky w połączeniu z ostrymi i dymnymi akcentami, nadają jej wyrazistości i niepowtarzalnego charakteru. Podstawą Johnnie Walker Red Label są single malts: Talisker z wyspy Skye oraz Cardhu ze Speyside.
Subtelny karmelowy akcent zwieńczony waniliowym niuansem.\nWyrafinowana kompozycja delikatnie owocowych i dębowych aromatów.\n\nWhisky Baczewskiego powstaje według autorskiego przepisu blendowania - w wyniku kupażowania wielu rodzajów whisky, destylowanych ze słodu jęczmiennego oraz ziaren innych zbóż. Dzięki dojrzewaniu w dębowych beczkach zyskuje bursztynowy kolor i doskonale zbalansowany, delikatnie słodki smak.
Destylaty Bulleit Bourbon dojrzewają w beczkach z białego dębu przez około 8 lat, a do produkcji używany jest specjalny szczep drożdży alkoholowych. To sprawia, że paleta aromatyczno-smakowa jest szczególnie nacechowana silnymi tonami wytrawnymi.
Wyjątkowa whisky typu malt leżakująca 16 lat w beczkach po sherry Oloroso i po bourbonie, następnie przelewana jest do beczek po winie Porto, gdzie leżakuje przez kilka miesięcy. Na języku wyczuwalne nuty soczystych owoców, orzechów i przypraw, a także pralin i miodu. Głęboka na finiszu z posmakiem jagód i ciemnej czekolady.
Piętnastoletni single malt pochodzi z destylarni Glenburgie i stanowi serce blendu Ballantine\'s. Charakteryzują go intensywne owocowe nuty i miodowa słodycz.\nBarwa: czystego złota\nZapach: idealnie zrównoważony, aromaty świeżych, czerwonych jabłek i czarnej porzeczki, zbalansowane słodyczą plastra miodu\nSmak: pełny i kremowy, o aksamitnie gładkiej konsystencji miodu, z bogatą nutą pomarańczy\nFinisz: bardzo długi, słodki i okrągły
Połączenie aromatu dymu ze słodkimi krówkami i orzechami.\nW smaku niezwykle oleista. Aromat bożonarodzeniowego\nciasta miesza się tu z aromatem wędzonego, pieczonego mięsa.\nNa koniec obok nut dymnych czujemy słodkie przyprawy\nkorzenne.
Wyjątkowa single malt whisky z kultowego regionu Campbeltown dojrzewająca przez minimum 15 lat i zabutelkowana ze starannie wyselekcjonowanych beczek z amerykańskiego dębu, które dały jej niepowtarzalny charakter. Aromat stanowi połączenie wanilii i dębu, z subtelną nutą bryzy morskiej i aromatycznych owoców.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.