Trzykrotnie destylowana whiskey powstała w 100% z jęczmienia słodowego. Dojrzewa przez co najmniej 10 lat, głównie w beczkach po bourbonie.Whiskey o aromacie miodu, wanilii i czekolady mlecznej. Na języku miękka ze świeżym i czystym finiszem.
Whisky destylowana, mieszana i butelkowana w Szkocji. Hankey Bannister swój charakter zawdzięcza unikalnemu połączeniu rzadkich whisky pochodzących z Speysde i Highlands. To wyjątkowe zestawienie destylatów tworzy gładką, lekką i doskonale zbalansowaną whisky, znaną koneserom od ponad 250 lat. Charakteryzuje się przyjemnym, słodkim i korzennym smakiem z nutkami miodu i cytrusów.
3-letnia whisky produkowana w sposób manufakturowy na Islandii. Ze względu na jej młody wiek, leżakuje w świeżych beczkach wykonanych z amerykańskiego dębu (krótki okres leżakowania wymaga bowiem silniejszej ingerencji dębiny). Jest to wersja niedymna. Pachnie grzankami, świeżym jęczmieniem, ciastkami maślanymi, świeżo wyprawioną skórą, gałką muszkatołową, pieprzem, cynamonem i karmelem.
15-letnia luksusowa szkocka whisky typu blended. Swój charakter zawdzięcza leżakowaniu w beczkach po koniaku z regionu Grande Champagne, które nadały jej niespotykanie wyrafinowany, owocowy i jedwabisty smak.\nBarwa: intensywnie złoty\nZapach: bogaty i pełen słodyczy, skoncentrowane nuty duszonego czerwonego jabłka, domowej marmolady pomarańczowej, miodu, cynamonu i wilgotnych rodzynek sułtańskich\nSmak: niezwykle gładki i owocowy, nuty gotowanych gruszek wymieszanych z karmelowym toffi, o aksamitnej konsystencji\nFinisz: zaokrąglony, z odrobiną wanilii
Glenfiddich married in small batches\n18-letnia single malt whisky dojrzewająca w beczkach po oloroso sherry oraz po bourbonie. Łączy w sobie akcenty owocowej słodyczy z bogatym smakiem suszonych owoców.
Najlepiej sprzedająca się whisky z całego portfolio. Jej kompozycja powstaje poprzez połączenie destylatów leżakujących w różnych beczkach: po Bourbonie, Sherry oraz innych uprzednio przechowujących różne wina. Standardowa moc 40% oraz pełnia aromatów takich jak: miód, mango, gruszka, wanilia, kokos i czekolada.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
LOCH LOMOND 2001 Single Cask whisky single cask zabutelkowana z jednej specjalnie wybranej beczki nr 127 dla M&P Alkohole i Wina Świata. Została wydestylowana w 2001 roku i do września 2016 dojrzewała w beczce po Bourbonie. Dobry przykład whisky z południowej części Highland. Moc 52,2%, nie filtrowana na zimno i tylko 216 butelek. Nos: owoce, brzoskwinie, zielone śliwki, nuty zielone – roślinne, żywe – trawiaste, gruszka z twardą skórką, sparciałe jabłko, suchy owoc, przyprawy, goździki, cynamon, drewniana stara szkatułka, olejek eukaliptusowy, maść rozgrzewająca. W Ustach: dosyć ciężka, miód, wanilia, słód, karmel, korzenne przyprawy, skórki z orzechów włoskich, muśnięcie dymu. Finisz średnio długi mineralny.
The Glenlivet XXV mieści się w klasie ultra premium zarówno pod względem smaku, jak i opakowania. Wyselekcjonowane roczniki vintage finiszują w beczkach po sherry z pierwszego nalewu, które nadają tej prestiżowej whisky bogaty i pełny profil. Każda partia jest numerowana, a każda butelka opakowana w piękną dębową skrzynkę.\nBarwa: bursztynowa, z refleksami złota\nZapach: intensywny, głęboki i kremowy; aromaty owocowe i pikantne wzmocnione przez dojrzewanie w beczkach po sherry\nSmak: jedwabisty, doskonale zbalansowany i skomponowany z aromatów imbiru, cynamonu, gorzkiej czekolady i skórki pomarańczowej\nFinisz: długi, intensywny, z nutami rodzynek sułtańskich
Ballantine’s 7 Bourbon Finish to najnowszy dodatek do rodziny Ballantine’s. Nowa mieszana szkocka whisky, dojrzewająca przez 7 lat, a następnie wykańczana w beczkach po bourbonie pochodzącym aż z USA, aby uzyskać dodatkowe warstwy kremowej słodyczy.Barwa głęboko złocista. Noty delikatnych czerwonych jabłek w zapachu, połączone z dojrzałą gruszką i kremowym karmelem. W ustach słodkie i miękkie czerwone jabłka w toffi połączone z miodem i wanilią, zwieńczone delikatnymi nutami kwiatowymi. bardzo przyjemny, słodki i długi finisz.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.