Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
Autorski blend Colina Scotta. Swój aromat i smak bogaty w owocowe nuty zawdzięcza połączeniu wyselekcjonowanych whisky dojrzewających w beczkach po sherry z dodatkiem whisky leżakujących w beczkach po bourbonie.\nBarwa: głęboko bursztynowa\nZapach: owocowa słodycz z nutami dojrzałych gruszek i melona, kremowego toffi, mlecznej czekolady, cynamonu i szczypty imbiru\nSmak: słodkich dojrzałych gruszek w syropie, wanilii, karmelu, cynamonu i migdałów w tle\nFinisz: przyjemny i długi
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.
Słodki i orzeźwiający smak mieszanki 35 gatunków szkockiej whisky w połączeniu z ostrymi i dymnymi akcentami, nadają jej wyrazistości i niepowtarzalnego charakteru. Podstawą Johnnie Walker Red Label są single malts: Talisker z wyspy Skye oraz Cardhu ze Speyside.
Readbreast 12YO to irlandzka single pot still whiskey, która swój wyjątkowy smak uzyskuje dzięki destylatom powstającym w beczkach po sherry oloroso.\nZapach: orzechowy, bogaty i oleisty, z nutami suszonych skórek cytrusów, imbiru, siemienia lnianego, ciętych owoców i melona\nSmak: intensywny, z nutami orzechów i cytrusów (skórki i soku), marcepanu oraz suszonych owoców, podbity wytrawnością sherry\nFinisz: długi i kremowy
Highland Park to whisky typu Single Malt produkowana od 1798 roku w jednej z najstarszych destylarni, położonej na wyspie Mainland w archipelagu Orkadów – najdalej na północ wysuniętym regionie Szkocji, który przez wieki znajdował się pod panowaniem Wikingów. Highland Park jest jedyną destylarnią gdzie wciąż wiele prac wykonuje się ręcznie przestrzegając pięciu pierwotnych reguł produkcji szkockiej whisky. Największy wpływ na unikalny smak i charakter Highland Park ma tradycyjna ręczna metoda słodowania jęczmienia, wyjątkowy, lokalny i bardzo aromatyczny torf kwiatowy wydobywany z pokładów mających 9000 lat oraz beczki używane w procesie dojrzewania, wyłącznie po hiszpańskiej sherry Oloroso.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.