J&B Rare jest kompozycją 42 whisky słodowych (malts) i zbożowych (grains), głównie z okolic Speyside. Ta wyjątkowa mieszanka whisky to ciekawa w bukiecie, słodko-wytrawna kompozycja rzadkich składników.
Szkocka whisky słodowa pochodząca ze Speyside o charakterystycznej łagodności osiągniętej dzięki połączeniu alkoholi dojrzewających w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu. Starannie destylowany, produkowany zgodnie z tradycją Single Malt z destylarni założonej w XIX wieku Singleton nie ustaje w swoich poszukiwaniach, których celem jest odnalezienie unikatowych beczek, wyjątkowych roczników oraz najlepszych aromatów, będącym źródłem i inspiracją najbardziej wyszukanego smaku. 12 – letnia The Singleton of Dufftown charakteryzuje się bogatym, łagodnym smakiem z dominującymi nutami pieczonych jabłek i prażonych orzechów włoskich. Pozostawia ciepłe, przyjemne zakończenie z lekkim akcepntem owoców cytrusowych. Odrobina wody wydobędzie klasyczne, subtelnie słodkie nuty owocowe trunku The Singleton of Dufftown12 Year Old. Niemniej sprawdzi się także doskonale w koktajlach, nawet tak prostych jak w połączeniu z tonikiem Jej łagodny charakter sprawie, że jest to idealna propozycja dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z whisky Single Malt.
Idealna whisky jako wejście do świata japońskiej whisky. Pełna owoców i bardzo wyrafinowana. W zapachu bardzo świeża, z nutą kwiatu pomarańczy i subtelną przyprawą.\nNa podniebieniu wyczuwalny kwiat pomarańczy, z ładną, bogatą konsystencją oraz subtelną, słodką przyprawą. Owocowy finisz.
Lekko dymna whisky, ze słodkim, zbożowo-miodowym finiszem. Dojrzewa w trzech typach beczek by uzyskać swój łagodny i bogaty smak. Wyróżnia się wyraźnym dymnym aromatem z delikatnymi nutami owoców i pieczonych migdałów.
Mac-Talla Strata leżakowała przez 15 lat w beczkach po bourbonie i sherry. Whisky złożona i wielowarstwowa. Kolor głębokiego złota. Aromat wędzonego jęczmienia, bryzy morskiej, owoców morza. W smaku aksamitna konsystencja z ziemistym torfem i zimowymi przyprawami. Bogata, ciepła, rozgrzewająca z przydymionym finiszem.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.