Caol Ila to znakomity, intensywny Single Malt z najbardziej niedostępnej destylarni na wyspie Islay. Nazwa w jęz. gaelic oznacza cieśninę morską. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Do jej produkcji wykorzystujemy zawierającą aluwialne złoto, wodę z ujęcia Pitilie Burn. Dzięki wydłużonemu procesowi fermentacji, otrzymujemy whisky o aromacie dojrzałych owoców i słodyczy miodu.
Glenfiddich Signature Malt\n12-letnia szkocka whisky typu single malt, dojrzewająca w beczkach po bourbonie oraz hiszpańskiej sherry. Charakteryzuje się świeżym, łagodnym smakiem z delikatną nutą gruszki.
Readbreast 12YO to irlandzka single pot still whiskey, która swój wyjątkowy smak uzyskuje dzięki destylatom powstającym w beczkach po sherry oloroso.\nZapach: orzechowy, bogaty i oleisty, z nutami suszonych skórek cytrusów, imbiru, siemienia lnianego, ciętych owoców i melona\nSmak: intensywny, z nutami orzechów i cytrusów (skórki i soku), marcepanu oraz suszonych owoców, podbity wytrawnością sherry\nFinisz: długi i kremowy
GLENMORANGIE 18 YEARS OLD to szlachetna odmiana\nwzbogacona dzięki powolnemu dojrzewaniu w beczkach\npo najlepszym bourbonie (15 lat), po którym jej część jest\nprzenoszona do beczek po sherry w celu dodatkowego\ndojrzewania (3 lata). W tej odmianie owocowa złożoność\nGlenmorangie przeplata się z wytrawną nutą orzechową\nOloroso. Wyróżniająca się whisky o bogatym bukiecie i pełnym,\nzaokrąglonym smaku.
Wyjątkowa single malt whisky z kultowego regionu Campbeltown dojrzewająca przez minimum 15 lat i zabutelkowana ze starannie wyselekcjonowanych beczek z amerykańskiego dębu, które dały jej niepowtarzalny charakter. Aromat stanowi połączenie wanilii i dębu, z subtelną nutą bryzy morskiej i aromatycznych owoców.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Dalmore 12 YO dojrzewała przez 9 lat w beczkach po burbonie, przez kolejne 3 częściowo w beczkach po 30-letnim sherry. W nosie aromaty cytrusowe, czekolady i aromatycznych przypraw. W ustach mocno wyczuwalne cytrusy i nuty sherry oloroso i wanilii. W końcówce palona kawa i czekolada.
Nowość w ofercie destylarni Loch Lomond – torfowa edycja popularnej whisky Loch Lomond single grain. Whisky została wyprodukowana z mocno torfowego słodu jęczmiennego, była destylowana w aparacie do destylacji ciągłej, a następnie dojrzewała w beczkach po bourbonie pierwszego i ponownego napełnienia.
Chivas Regal 25YO to ekskluzywna kompozycja najbardziej wyszukanych szkockich whisky, z których najmłodsze leżakowały 25 lat. Właśnie w tym wariancie whisky Chivas Regal została wprowadzona na rynek w 1909r, jako pierwsza luksusowa whisky na świecie. Chivs Regal 25YO dostępny jest w limitowanych seriach, w indywidualnie numerowanych butelkach.
Trzykrotnie destylowana irlandzka whiskey znana ze swojej wyjątkowej łagodności i unikalnego charakteru. Swój smak zawdzięcza wyselekcjonowanym ziarnom jęczmienia, źródlanej wodzie oraz minimum trzyletniemu leżakowaniu w dębowych beczkach, wcześniej używanych do leżakowania sherry Oloroso lub bourbonu.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu. Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Starzona w najlepszych dębowych beczkach.\nUnikalny blend zbóż i słodu daje w efekcie nadzwyczaj delikatną whisky. W końcówce wyczuwalne nuty torfu. W ustach przepełniona owocami cytrusowymi i toffi.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.