Łagodna szkocka whisky typu blended o bogatym owocowym smaku, orzechowym aromacie oraz pięknej bursztynowej barwie. Powstała na fali wielkich zmian rewolucji obyczajowej lat 60-tych XX wieku i kryje w sobie urok tamtego niezwykłego okresu.
Najnowsza propozycja od Nikki. Delikatna kompozycja whisky zbożowej i delikatnie torfowych single maltów. To kolejny znakomity przykład niespotykanego kunsztu blendowania, w tej whisky mamy zestawienie aż kilkadziesiąt różnych destylatów. W aromacie jest subtelna, wyczuwamy nuty moreli, brzoskwini kwiatów bzu, pomarańczy i wiciokrzewu, a także odrobinę pieprzu i akcentów dębu. W ustach jest gładka i owocowa, mocniej zaakcentowane są nuty zbożowe, toffi, prażonych orzechów i wanilii. Idealna do picia solo lub w koktajlach. Nietuzinkowy, nowoczesny design butelki przyciąga nie tylko koneserów, ale również młodszych konsumentów.
Najbardziej aromatyczna spośród całej oferty destylarni. Niefiltrowana na zimno, moc podwyższona do 46% oraz kompozycja różnych beczek sprawiły, że whisky posiada bardzo szeroką paletę aromatów, od papai, banana, jabłka, daktyli, poprzez nuty kwiatowe, na miodzie i wanilii kończąc.
Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
To mocny w charakterze, lecz o niespotykanie łagodnym smaku, oryginalny irlandzki produkt. Historia marki ma swoje źródło w lokalnej destylarni na Bow Street w sercu Dublina, w której John Jameson, dzięki najlepszym składnikom i procesowi potrójnej destylacji, stworzył trunek doskonały. Obecnie dostępny jest w ponad 120 krajach świata, Jameson jest irlandzką whiskey nr 1 na świecie. Jameson to irlandzka whiskey tupu blended, która od blisko 230 lat powstaje zgodnie z niezmienną, doskonałą recepturą. Delikatny smak zawdzięcza tradycyjnej irlandzkiej sztuce tworzenia whiskey metodą potrójnej destylacji i dojrzewaniu przez 5-7 lat w beczkach po Bourbonie i sherry.
Armorik Triagoz to wyjątkowa, limitowana edycja whisky bez określenia wieku. Triagoz to nazwa pięknego, dzikiego archipelagu na wybrzeżu Bretanii. Jest to pierwsza edycja whisky z tej destylarni, gdzie mamy do czynienia z lekko torfowym charakterem. Aromat mocno owocowy: brzoskwinia i gruszka otulony nutą dymną, z goździkami, akcentami medycznymi i odrobiną wanilii. W smaku najpierw wyczuwamy ognisko i przyprawy. Whisky krągła, a jednocześnie świeża – cytrusows. Finisz delikatnie wytrawny, torfowy, z nutami pieprzu.
Szkocka whisky słodowa pochodząca ze Speyside o charakterystycznej łagodności osiągniętej dzięki połączeniu alkoholi dojrzewających w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu. Starannie destylowany, produkowany zgodnie z tradycją Single Malt z destylarni założonej w XIX wieku Singleton nie ustaje w swoich poszukiwaniach, których celem jest odnalezienie unikatowych beczek, wyjątkowych roczników oraz najlepszych aromatów, będącym źródłem i inspiracją najbardziej wyszukanego smaku. 12 – letnia The Singleton of Dufftown charakteryzuje się bogatym, łagodnym smakiem z dominującymi nutami pieczonych jabłek i prażonych orzechów włoskich. Pozostawia ciepłe, przyjemne zakończenie z lekkim akcepntem owoców cytrusowych. Odrobina wody wydobędzie klasyczne, subtelnie słodkie nuty owocowe trunku The Singleton of Dufftown12 Year Old. Niemniej sprawdzi się także doskonale w koktajlach, nawet tak prostych jak w połączeniu z tonikiem Jej łagodny charakter sprawie, że jest to idealna propozycja dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z whisky Single Malt.
12-letnia whisky single malt, która swą nazwę wzięła od największej wyspy znajdującej się na jeziorze Loch Lomond. Inchmurrin nazywana jest trawiastą wyspą i taka jest też ta whisky pełna delikatnych, orzeźwiających roślinnych i trawiastych nut. Zawdzięcza to po części destylacji w specjalnych alembikach tzw. inchmurrin stills, których górna część przypomina kolumnę rektyfikacyjną. Whisky została skomponowana z destylatów dojrzewających w trzech typach beczek - po bourbonie, ponownego napełnienia (refill) i ponownie wypalonych (recharred). Nie była filtrowana na zimno. Aromat świeży, owocowy z nutami landrynek, słodkiego toffi i akcentami świeżo ściętego siana. W smaku pomarańcze, brzoskwinie i morele, które przechodzą w kremowe krówki i wanilię. Średnio długi, pieprzny finisz.
Trzymasz w rękach opakowanie z limitowanej edycji, w którym znajdziesz butelkę doskonałej whisky oraz szklankę, zaprojektowaną specjalnie do picia tego szlachetnego trunku.\n\nPoczuj wyjątkowy, tradycyjny smak prosto ze Szkocji. By go stworzyć, wybraliśmy tylko najlepsze whisky słodowe i zbożowe. Na rezultat czekaliśmy aż trzy lata, ale było warto - tak powstała unikalna whisky, która gładko spływa po podniebieniu o i pozostawia po sobie niepowtarzalne wrażenie. Oto oryginalna Ballantine\'s Finest whisky.
Jedna z najlepszych blendowanych szkockich whisky, leżakowana przez co najmniej dwanaście lat. Hankey Bannister to początkowo słodycz i delikatność wanilii, przechodząca w finiszu w bardziej dymne klimaty.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.