-
`
West Cork Glengarriff Peat Charred Cask
Podobnie jak w przypadku serii Bog Oak ta limitowana whiskey single malt początkowo dojrzewała przez 4 lata w beczkach po sherry a następnie została przelana do świeżych beczek z białego dębu, które przed napełnieniem zostały specjalnie wypalone przy użyciu torfu. W zapachu wyczuwamy torfowy, lekko medyczny dym, suszone owoce i marcepan. W smaku intensywny dym i torf przechodzący w nuty słodu i suszonych owoców jagodowych.
Polecane na prezent
Jägermeister Likier ziołowy...
Cardenal Mendoza Brandy 700...
Nikka Coffey Malt
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.