BACARDI rum spotyka się z kokosem. Co może lepiej oddać atmosferę lata, słońca i plaży?! Ta doskonała mieszanka rumu i esencji prawdziwego kokosa sprawi, że poczujesz się jak na Karaibach nawet wtedy, gdy za oknem burza i śnieg.
Kiedy Charles Tanqueray po raz pierwszy zajął się tworzeniem ginu London Dry, eksperymentował z około 300 przepisami, aby uzyskać jedyny niepowtarzalny i idealnie zbalansowany smak.\nPo wielu próbach stworzył gin premium, składający się z zaledwie czterech roślin botanicznych - jałowca, arcydzięgla, lukrecji i kolendry. \nReceptura Tanqueray London Dry pozostaje niezmieniona od 1830 roku a sam gin uważany jest za punkt odniesienia dla ginów typu London Dry.
Captain Morgan White to rum typu białego, a zatem mniej głęboki, wyróżniający się lżejszym bukietem i smakiem. Posiada przeźroczystą barwę i aromat palonego cukru z lekko orzechową nutą.
Rzemieślniczy gin, produkowany w małych partiach. Do jego zestawienia wykorzystano sześć botaników, z których pięć występuje dziko, lokalnie w Speyside. Wytrawny i orzeźwiający. Polecany w koktajlach z tonikiem i z plasterkiem czerwonego jabłka, które dobrze eksponuje charakter tego wyjątkowego ginu.
Szkocka whisky typu Blended z regionu Speyside, o słonecznej barwie, przyjemnym, złożonym, aromacie, ze słodką nutką wanilii i słodu jęczmiennego, o długim, przyjemnym zakończeniu, zestawiana z minimum 3-letnich destylatów starzonych w dębowych beczkach
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.