Torfowa whisky single cask z destylarni Loch Lomond, wydestylowana w marcu 2006 roku i zabutelkowana w marcu 2017 roku specjalnie na zamówienie firmy M&P. Whisky dojrzewała w beczce nr 199 typu hogshead wykonanej z amerykańskiego dębu. Rozlana zostałą do 234 butelek. Dominują intensywne aromaty i smaki torfowego dymu w połączeniu z nutami skórki cytryny, słodkiego jęczmienia, imbiru i cynamonu.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.