12-letnia torfowa whisky single malt z destylarni Loch Lomond. Jest kompozycją whisky destylowanych w tradycyjnych alembikach i unikalnych o prostej szyi, których górna część przypomina kolumnę rektyfikacyjną. Dojrzewanie odbywało się w kombinacji beczek z amerykańskiego dębu: refill bourbon i ponownie wypalanych. W zapachu wyraźne aromaty tlącego się dymu torfowego, syropu waniliowego i tłuczonego pieprzu. W ustach słodka, medyczno-torfowa, z nutami wędzonego boczku, ziaren palonej kawy, goździków i anyżu. Rozgrzewające nuty przypraw dobrze komponują się z akcentami tofii, zielonych jabłek i gruszek. W długim finiszu tłusty torfowy dym i cytrusowe nuty chmielu i agrestu. Nazwa Inchmoan pochodzi od wyspy znajdującej się na jeziorze Loch Lomond.
Jack Daniel’s Gentleman Jack to wyjątkowo gładka whisky Tennessee o bogatym, satysfakcjonującym smaku i delikatnym finiszu. Stworzony przez połączenie tradycyjnych metod z unikalnym procesem, który jest sam w sobie, Gentleman Jack jest poddawany drugiemu dojrzewaniu węglem drzewnym, aby osiągnąć wyjątkową gładkość.
BACARDI rum spotyka się z kokosem. Co może lepiej oddać atmosferę lata, słońca i plaży?! Ta doskonała mieszanka rumu i esencji prawdziwego kokosa sprawi, że poczujesz się jak na Karaibach nawet wtedy, gdy za oknem burza i śnieg.
Wódka BIO z żyta ekologicznego. W czasach Stanisława Wokulskiego nadrzędną wartością była zawodowa rzetelność, którą reprezentowali przede wszystkim rzemieślnicy. Zainspirowani tamtym okresem, stworzyliśmy alkohole wytwarzane metodami rzemieślniczymi. To dzieło ludzi kochających swój fach, którzy pragną przedstawić Państwu wyjątkową linię produktów Wokulski.
Kiedy Charles Tanqueray po raz pierwszy zajął się tworzeniem ginu London Dry, eksperymentował z około 300 przepisami, aby uzyskać jedyny niepowtarzalny i idealnie zbalansowany smak.\nPo wielu próbach stworzył gin premium, składający się z zaledwie czterech roślin botanicznych - jałowca, arcydzięgla, lukrecji i kolendry. \nReceptura Tanqueray London Dry pozostaje niezmieniona od 1830 roku a sam gin uważany jest za punkt odniesienia dla ginów typu London Dry.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.