-
`
![](https://lacave.com.pl/4905-large_default/jagermaister-07l.jpg)
Jägermeister uznawany jest za króla eksportu wśród niemieckich marek alkoholi. Trunek dostępny jest w 80 krajach na całym świecie. Od początku ubiegłego wieku jego niezmienna receptura składa się z 56 ziół, korzeni i owoców. Niemiecki rygor trwającego rok leżakowania w dębowych beczkach oraz wyjątkowe składniki sprawiają, że jest to alkohol o unikalnym smaku dla osób o silnym charakterze i zdecydowanych poglądach.
W pełni docenić jego smak można tylko na zimno. Niska temperatura wydobywa z Jägermeistera głęboki aromat ziół, korzeni i owoców pochodzących z różnych stron świata. Smak pięćdziesięciu sześciu ziół na długo pozostaje w pamięci.
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.