J.A. Baczewski Dry Gin produkowany jest na bazie trzykrotnie destylowanego spirytusu ziemniaczanego z dodatkiem starannie wyselekcjonowanej mieszanki składników - jagód jałowca, kolendry, anyżu, imbiru i kopru oraz skórki cytrynowej i pomarańczowej. Najczęściej serwowany jest na kostkach lodu lub z tonikiem. Jednak najlepiej smakuje z wermutem, w klasycznym koktajlu martini dry.
Pasja do jakości i spójności zainspirowała Alexandra Gordona do stworzenia Gordon's Gin w 1769 roku. Dziś Gordon's cieszą się milionami ludzi w ponad 180 krajach na całym świecie. Najdziwniejszy z dżinów, Gordon's, bez wysiłku zmieszany ze świeżym tonikiem z lodem, zawsze zwiastował początek czegoś dobrego...
Destylowany w Thames Distillers w Londynie, Fords Gin jest tworzony ze starannie wyselekcjonowanej kombinacji 9 składników botanicznych w skład których wchodzą m.in. kwiat jaśminu, skórka grejpfrutowa i obfitość owoców jałowca.
Kiedy Charles Tanqueray po raz pierwszy zajął się tworzeniem ginu London Dry, eksperymentował z około 300 przepisami, aby uzyskać jedyny niepowtarzalny i idealnie zbalansowany smak.\nPo wielu próbach stworzył gin premium, składający się z zaledwie czterech roślin botanicznych - jałowca, arcydzięgla, lukrecji i kolendry. \nReceptura Tanqueray London Dry pozostaje niezmieniona od 1830 roku a sam gin uważany jest za punkt odniesienia dla ginów typu London Dry.
Beefeater 24 to autorska kompozycja ginu stworzona przez Desmonda Payne\'a, najbardziej doświadczonego i uznanego mistrza destylacji. Wyjątkowa mieszanka 12 naturalnych składników, wśród których znajdziemy m.in. skórkę grejpfruta i rzadkie odmiany herbat - japońskiej Sencha oraz zielonej chińskiej. Swoją nazwę zawdzięcza 24-godzinnemu procesowi maceracji składników przed destylacją. 24 godziny to również symbol tętniącego całą dobę Londynu, gdzie jest produkowany. Beefeater 24 stanowi kwintesencję autentyczności, sztuki destylacji i finezji.\nZapach: złożony, harmonijny\nSmak: wyraziste nuty cytrusów i jałowca współgrają z zieloną herbatą\nFinisz: długi, z pikantnym smakiem kolendry i wytrawnym charakterem
The London No 1 – to gin z segmentu Super Premium nawiązujący do tradycyjnych metod produkcji tych słynnych trunków, bazujących na unikalnej kompozycji ziół i przypraw, która była synonimem metody destylacji typu London Dry na początku historii tworzenia ginu sięgającej XVIII wieku.\nMałe partie produkcyjne zapewniają pełną kontrolę nad jakością i jednakowym wysublimowanym smakiem tego wyjątkowego produktu, a specjalny zestaw naturalnych składników roślinnych nadaje mu charakterystyczny, delikatny, błękitny kolor.\nNazwa The London No 1 jest nawiązaniem do historii z 1771 roku, kiedy Duke of Wellington – Arthur Wellesley wybudował swój dom w pobliżu Hyde Park, który oficjalnie nazywał się Apsley House, jednak ze względu na niezwykle prestiżową lokalizację potocznie nazywany był właśnie No1 London.\nW przeciągu kilku lat Dom Nr 1 w Londynie stał się wzorem elegancji, sztuki i kultury – będących wartościami, które z łatwością można odnaleźć dzisiaj w The London No1 Gin.
Blue Gin o smaku BLUEBERRY- borówka amerykańska z delikatną nutą czarnej porzeczki oraz jagody. \n37,5 % vol., 500 ml\nSmak: słodko-kwaśny, owocowy \nNajlepiej serwować:\n• solo z kostką lodu \n• z lodem, tonikiem i plastrem cytryny \n• z lodem, wodą gazowaną, świeżymi malinami.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.