Hiszpańska brandy o delikatnym waniliowym aromacie, z nutą orzechów i karmelu. Charakteryzuje ją piękny bursztynowy kolor. Podawać samodzielnie w temp. pokojowej lub na lodzie z colą, napojem imbirowym lub kawą.
Oryginalna hiszpańska brandy ze słynącego z produkcji brandy regionu De Jerez, produkowana pod kontrolą De Jerez Regulator Board, wyśmienita dla znawców tego trunku.
Wyborne, długo leżakowane destylaty oraz aromatyczne wina muskatowe z wyspy Samos nadają METAXIE 5 gwiazdek wyjątkowy, kwiatowy charakter. Ten trunek koloru ciemnego miodu ma kwiatowo-owocowy aromat i delikatny, lekko drzewny smak.\n\n· Wygląd: Bursztyn o złotawym odcieniu.\n\n· 1. Bukiet: Gorzki kwiat pomarańczy, róże i morela.\n\n· 2. Bukiet: Miód kwiatowy, wanilia i odrobina fiołków.\n\n· Podniebienie: Wyważony, z nutami brzoskwini i moreli, rodzynek i brioszki.\n\nPosmak: Bogaty, z delikatną nutą dębu i migdałów.
Pliska Brandy to najbardziej ceniona bułgarska brandy wyróżniająca się niezwykle delikatnym i łagodnym smakiem. Produkowana z dbałością o najwyższą jakość według klasycznych technologii z destylatów winnych, które leżakują, co najmniej przez pięć lat w dębowych beczkach. Pliska Brandy towarzyszy wyjątkowym chwilom, które pozwalają się zrelaksować i wprowadzić w pozytywny nastrój.
Soberano 5 jest wytwarzany z wina Airen i dojrzewa przez 5 lat w beczkach z dębu amerykańskiego, w których wcześniej dojrzewało sherry. Ma ciemny bursztynowy kolor ze złotymi i czerwonymi tonami, słodki smak z nutami drewna i rodzynek. Na języku okrągły i gładki, zrównoważony i z długim wykończeniem. Znakomity sam z lodem lub w napojach mieszanych.
King Royben Brandy jest wytwarzana z najlepszych, zbieranych ręcznie odmian winogron\ni starzona w dębowych beczkach przez okres nie krótszy niż 12 miesięcy. Tradycyjny,\npraktykowany od od setek lat proces produkcji eau-de-vie, wzbogacony dodatkiem\nnajwyższej jakości 12-letniej brandy daje wyjątkowy, wyrafinowany bukiet i aksamitny smak.\nBrandy charakteryzuje się delikatnymi aromatami kwiatowymi, naturalną złotą barwą oraz\nharmonijnym i pełnym elegancji stylem.
Brandy Stock 84 jest produkowana od 1884 roku z najszlachetniejszych składników, dojrzewająca w tradycyjnych dębowych beczkach. \nDelektując się czystą brandy, rozkoszuj się jej bogatym aromatem i delikatnością smaku w którym odnajdziesz tajemnicę jej powstania.
Od 1888 r. House of Metaxa oferuje jeden z najłagodniejszych bursztynowych alkoholi typu brown spirits na świecie. Metaxa 12 Gwiazdek, opracowana przez Mistrza Metaxy Constantinosa Raptisa, jest wynikiem unikalnej sztuki dojrzewania oraz łączenia winnych destylatów z winami Muscat pochodzącymi wyłączenie z wyspy Samos. Odkryj wyjątkowy smak Metaxy 12 gwiazdek w czystej postaci lub z jedną kostką lodu.
Armeńska brandy to jedna z najbardziej rozpoznawalnych brandy na świecie, stanowiąca\nsynonim najwyższej jakości oraz tradycyjnych metod produkcji. Brandy Grand Yerevan jest\nwytwarzana z palonego wina – „eau-de-vie”, czyli „wody życia” – pochodzącej z klasycznego\nprocesu podwójnej destylacji i starzenia co najmniej przez 7 lat w ormiańskich dębowych\nbeczkach. W tej brandy wykorzystuje się ormiańskie tradycyjne odmiany winorośli uprawiane\nw Ararat Valley.
Metaxa 7* to najwyborniejsze destylaty winne leżakujące do 7 lat w piwnicach Domu Metaxy. W kolorze starego złota, o delikatnym aromacie muscat i wanilii z doskonale zrównoważonymi posmakami tworzy jeden z najłagodniejszych trunków. Rozkoszuj się jej smakiem w czystej postaci lub z odrobiną lodu.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.