Hiszpańska brandy o delikatnym waniliowym aromacie, z nutą orzechów i karmelu. Charakteryzuje ją piękny bursztynowy kolor. Podawać samodzielnie w temp. pokojowej lub na lodzie z colą, napojem imbirowym lub kawą.
Pięcioletnia brandy Ararat „Five Stars” ma charakterystyczny aromat dojrzałej, soczystej śliwkiuzupełniają słodkie nuty armeńskiej brzoskwini i subtelny, delikatny smak, w którym wybrzmiewa czarna porzeczka.\nLekka i pełna smaku brandy Ararat „Five Stars” wypełni energią i radością każdą uroczystość czy spotkanie w gronie znajomych.
Od 1888 r. House of Metaxa oferuje jeden z najłagodniejszych bursztynowych alkoholi typu brown spirits na świecie. Metaxa 12 Gwiazdek, opracowana przez Mistrza Metaxy Constantinosa Raptisa, jest wynikiem unikalnej sztuki dojrzewania oraz łączenia winnych destylatów z winami Muscat pochodzącymi wyłączenie z wyspy Samos. Odkryj wyjątkowy smak Metaxy 12 gwiazdek w czystej postaci lub z jedną kostką lodu.
King Royben XO produkowany jest według tradycyjnego procesu produkcji eaux-de-vie\nz najwyższej jakości leżakowanego destylatu gronowego, przygotowanego z ręcznie zebranych\ni wyselekcjonowanych winogron. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza procesowi dojrzewania\nw dębowych beczkach przez czas nie krótszy niż 8 lat. Charakteryzuje się złocisto\nbursztynową barwą, złożonym i harmonijnym smakiem, z wyczuwalnymi nutami czekolady\noraz wanilii.
Brandy Stock 84 jest produkowana od 1884 roku z najszlachetniejszych składników, dojrzewająca w tradycyjnych dębowych beczkach. Delektując się czystą brandy, rozkoszuj się jej bogatym aromatem i delikatnością smaku, w którym odnajdziesz tajemnicę jej powstawania.
Unikalna kompozycja Pliska XO zachwyci najbardziej wymagających smakoszy i koneserów brandy. Doskonale smakuje serwowana w towarzystwie deserów i kawy. Podana w tradycyjnym kieliszku do brandy, delikatnie ogrzana dłonią pozwoli delektować się smakiem, wydobywając całe bogactwo jej aromatów. Pliska XO to esencja słonecznej i przyjaznej Bułgarii w kieliszku. Jej smak na długo pozostaje w pamięci.\n\nBrandy Pliska XO to doskonała kompozycja destylatów winnych podchodzących z Great Preslav - regionu o wspaniałych winiarskich tradycjach, pachnącego kwiatami, owocami i słońcem. Zbalansowany smak Pliska XO jest efektem długiego procesu starzenia. Szlachetna brandy dojrzewa w niewielkich dębowych beczkach przez okres co najmniej 10 lat. Dzięki temu zyskuje orzechową barwę i wyjątkową harmonię subtelnych aromatów drewna przeplatanych nutami wanilii, rodzynek oraz orzecha laskowego.
Juan Torres Casals rozpoczął destylację swoich najlepszych białych win w Hiszpanii w 1928 roku z nadzieją uzyskania dojrzałego, lecz aromatycznego destylatu. Torres 5 dojrzewa w wysokiej jakości dębowych beczkach przez kilka lat, alby nabrać charakterystycznego koloru, wyjątkowego aromatu oraz smaku. Cechy te rozsławiły brandy Torres 5 na całym świecie.
3-letnie brandy Bolgrad Very Special jest wytwarzana z wysokiej jakości „eau-de-vie” –\nz francuskiego „wody życia” – pochodzącej z tradycyjnego procesu podwójnej destylacji.\nStarzona jest przez co najmniej 3 lata w dębowych beczkach. Brandy o bursztynowo złotej\nbarwie charakteryzuje się intensywnym i eleganckim aromatem, w którym nuty wanilii są\nprzyjemnie zrównoważone akcentami orzechów laskowych.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.