ANGOSTURA 1919 to doskonała mieszanka ekskluzywnych rumów o złożonych aromatach, dojrzewająca w dębowych\nbeczkach przez co najmniej dziesięć lat. ANGOSTURA 1919 to wielokrotnie nagradzany rum, który upamiętnia bardzo ważną datę w historii produkcji rumów na Trynidadzie i Tobago. Charakteryzuje go złocisto-bursztynowy kolor o doskonałej klarowności z odcieniami kawy i karmelu.\nW nucie nosa emanuje złożonym bukietem aromatów kakao, melasy, karmelu, kremu kokosowego i wanilii. Niezwykle\nmiękki i okrągły smak szybuje do podniebienia, by za chwilę odsłonić bogactwo długotrwałych palonych smaków orzechów, \nostrych przypraw i dymnych aromatów. Zakończenie długie, gładkie i ciepłe z niezwykle relaksującym finiszem o smaku toffi, orzechów\n i ostrych przypraw, które zanikają w posmaku zadymionego lasu.
Captain Morgan Black Jamaica Rum wytwarzany jest na bazie melasy, która powstaje z trzciny cukrowej. Głęboki, złożony aromat długo dojrzewającego w dębowych beczkach tradycyjnego trunku kapitanów, żeglarzy i piratów.
Jest mieszanką rumów lekkich, średnich i ciężkich, poddanych stałej destylacji z różną intensywnoscią, przed dojrzewaniem\n– minimum przez 7 lat – w dokładnie wyselekcjonowanych dębowych beczkach. Ten jedwabiście gładki rum szybko uwydatnia swój prawdziwy charakter i pochodzenie. ANGOSTURA 7YO ma bogaty odcień głębokiego mahoniu. Bukiet smaków skupia paloną czekoladę, miód, toffi, kawę oraz prażone orzechy. Utrzymuje się na podniebieniu przez dłuższy\nczas, by na finiszu oddać nutę melasy, bogactwo cynamonu i przypraw. Rum o trwałym i wyraźnym smaku. W nucie nosa oddaje kremowy aromat wanilii, czekolady, melasy, espresso, przypraw i dębu. Doskonały do picia w czystej postaci, jak również w towarzystwie cygara – idealnego towarzysza dla głębokich smaków przenikających ten siedmioletni rum.
Captain Morgan Original Spiced to czysty, karaibski rum poddawany potrójnej destylacji. Jego wyjątkowy smak bierze się między innymi z procesu przechowywania - leżakuje tylko w dębowych beczkach po bourbonie. Charakterystyczną nutę smakową zawdzięcza sekretnym przyprawom, które w czasie dojrzewania uwydatniają waniliowy smak i aromat.
BACARDI rum spotyka się z kokosem. Co może lepiej oddać atmosferę lata, słońca i plaży?! Ta doskonała mieszanka rumu i esencji prawdziwego kokosa sprawi, że poczujesz się jak na Karaibach nawet wtedy, gdy za oknem burza i śnieg.
Rum BACARDÍ Carta Oro łączy w sobie bogate, kojące smaki, takie jak wanilia, maślany karmel, prażone migdały i słodkie nuty bananowe zrównoważone ciepłą skórką pomarańczową i lekkim dębowym finiszem.
Bardzo aromatyczny alkohol stworzony z karaibskiego rumu. W jego smaku da się wyczuć egzotyczne przyprawy, wanilię, masło, orzechy oraz mleczną czekoladę. Swój niezwykły kolor i gładki, jedwabisty posmak zawdzięcza dojrzewaniu w dwukrotnie osmalanych dębowych beczkach. Serwowanie: najlepiej smakuje ze Schweppes Ginger Ale lub bez żadnych dodatków.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.