Wytrawne, czerwone wino o bogatym aromacie dojrzałych jeżyn, z nutą gałki muszkatołowej. Łagodne i aksamitne w smaku. Doskonale współgra z jagnięciną, wołowiną, a także z makaronem i twardymi serami.
Do produkcji tego wina trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie zebrane winogrona. Fermentacja zachodzi tradycyjnymi metodami w stalowej, nierdzewnej kadzi w niskiej temperaturze co nadało odpowiednich aromatów oraz charakteru. Głęboki czerwony kolor, nuty czerwonych owoców. Harmonijne i dobrze zrównoważone, z miłymi taninami i solidnym wykończeniem. Idealne w połączeniu z białym i czerwonym mięsem oraz kaczką.
Tradycyjne szczepy regionu, głównie Loureiro, Arinto. Wino o jasnym żółto zielonym kolorze. Aromat orzeźwiający z przewagą owoców tropikalnych i cytryny. W smaku owocowe, krągłe i orzeźwiające. Lekko musujace.
Ta kompozycja Tempranillo (95%) i Mazuelo (5%) po krótkim okresie naturalnego leżakowania po fermentacji malolaktycznej, klaryfikacji oraz filtracji jest przelewana do beczek z dębu francuskiego i amerykańskiego. Przebywa w nich minimum 20 miesięcy, a następnie leżakuje w butelce. Rubinowo- czerwony kolor o średniej głębi. Odpowiednia równowaga i doskonały bukiet, w którym wyczuwa się zarówno dojrzały owoc jak i ostry ziołowy aromat. Mocne i trwałe na podniebieniu o bardzo wyrazistym finiszu, dające długi, łagodny posmak.
Świeży, soczyście owocowy cabernet z północy Włoch o intensywnym zapachu malin przemieszanym z nutami świeżo ściętej trawy. W ustach pełne, krągłe, jedwabiste i harmonijne. Podawać do pikantnych dań na bazie czerwonych mięs lub do twardych serów.
Cechy wina: południowoafrykańskie, białe, półwytrawne, przyjemnym kwiatowo-owocowym aromacie (jabłka, brzoskwinie, nutka miodu i orzechów), w smaku świeże i orzeźwiające Szczepy winogron: chenin blanc Pasuje do lekkich dań, ryb, owoców morza oraz jako aperitif
Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle Central w pierwszej połowie marca, białe, wytrawne, o delikatnej żółtej z zielonymi refleksami, intensywnym, świeżym, owocowym bukiecie zapachowo-smakowym (cytrusy, mandarynki, dojrzały ananas, zioła, melon, jabłko), orzeźwiające, ekspresywne, o długim, aromatycznym zakończeniu Szczepy winogron: sauvignon blanc Doskonałe jako aperitif, pasuje do serów (kozi, manchego), białych ryb, sushi, ceviche, owoców morza (ostrygi), sałatek z surowych warzyw z prażonymi orzechami i cytrynowym dressingiem
Wino o pięknej barwie owocu granatu i aromatch ziołowych z leśnymi nutami. W smaku dominują harmonijne i szczodre taniny. Przyjemny, długi finał.\nSerwować w temperaturze: 16 17° C\nPodawać: do sera Maroilles, curry z baraniny i kurczaka z sosem kurkowym.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.