Cechy wina: rumuńskie, z Viile Timisului (winnice w regionie Banat w zachodniej części kraju graniczącym z Transylwanią, w pobliżu miasta Timisoara), czerwone, wytrawne, z winogron pochodzących w 100% z winnic producenta, o delikatnej barwie kamieni granatu, aromatyczne (fiołki, suszone wiśnie, truskawki, maliny, cynamon), dla uzyskania wyraźnej owocowości otrzymane w 25% w wyniku maceracji węglowej (fermentacja rozpoczyna się wewnątrz całych, nieuszkodzonych gron bez ich uprzedniego zgniatania), pozostałe 75% poddane fermentacji normalnej, a następnie procesowi starzenia w dębie francuskim przez 6 miesięcy, w smaku lekkie, przyjemne, owocowe, o aksamitnym zakończeniu Szczepy winogron: 100% pinot noir (kupaż: 75% normalna fermentacja, 25% maceracja węglowa) Podawać schłodzone do ryb lub w temp. pokojowej do dziczyzny lub pikantnych dań.