Subtelne nuty jabłkowe Golden Delicious łączą się z aromatyczną skórkę grejpfruta. Następnie podniebienie daje pełną swobodę tej soczystej, łagodnej dojrzałości jabłka, przekazując jednocześnie świeżość i konsystencję. Wino świeże, harmonijne i łagodne, aż po wytrawny finisz.
Wino o głębokim czerwonym kolorze. Delikatne nuty czerwonych owoców: porzeczek i wiśni z subtelnym posmakiem toffi. Idealne do czerwonego mięsa oraz dojrzewających serów.
Wino skomponowane ze szczepów typowych dla regionu Valpolicella: Corvina Veronese, Rondinella i Molinara z niewielkim dodatkiem innych szczepów endemicznych. Wino refermentowane tradycyjną, lokalną metodą „Ripassare”. Leżakuje 12 miesięcy w dębowych beczkach, następnie odpoczywa w butelce. Ripasso Speri zachwyca rubinowo-czerwoną barwą, aromatami czerwonych owoców, nutką pieprzu i kakao. Wino doskonale zbalansowane z miękkimi i krągłymi taninami. Długie i pełne.
Wino wytrawne o lśniącej czerwonej barwie z ceglastymi refleksami, dopełnione eleganckim\nbukietem z wyłaniającymi się waniliowymi nutami. Na podniebieniu wino jest kompletne,\no dobrze wyważonej i nasyconej strukturze. Reserva po fermentacji stabilizuje się przez rok,\naby później dojrzewać przez przynajmniej 4 lata, z czego nie krócej niż rok w dębowych\nbeczkach.
Blend najbardziej charakterystycznych szczepów winorośli dla regionu rioja: 85% tempranillo, 10% graciano, 5% mazuelo. Leżakuje przez 18 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu, a następnie 18 miesięcy w butelkach. Reserva w winiarskiej legislacji hiszpańskiej to jedna z najwyższej klasyfikacji win. Najbardziej uniwersalne wino wśród Campo Viejo, bo komponuje się z wieloma potrawami.\nBarwa: rubinowa, z delikatnymi refleksami\nZapach: złożone aromaty, rozwijające się podczas dojrzewania w butelce\nSmak: równowaga pomiędzy nutami owocowymi i przyprawowymi\nFinisz: zbalansowany, elegancki\nPodanie: doskonale łączy się z mocno wypieczonymi lub długo duszonymi baraniną i wołowiną
Wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku delikatne i harmonijne, charakteryzuje się aromatem dojrzałych jeżyn.
Emine Special Reserve, to wyjątkowe czerwone wino wytrawne zawdzięczające swój unikalny charakter procesowi dojrzewania w dębowych beczkach. Charakteryzuje się aromatami borówek i czarnych porzeczek oraz delikatnie pikantnym smakiem z długim finiszem.
Wino włoskie, wytrawne o pięknej, intensywnie\nrubinowej barwie. Wspaniale komponuje się z\nostrymi sosami do makaronów, mięsem oraz\ndojrzewającymi serami.\nPodawać w temperaturze 18\n22°C
Wino z czarnej porzeczki, czerwone, słodkie. Intensywna, charakterystyczna barwa. Głęboki smak i aromat czarnej porzeczki. Esencjonalne wino wysokiej klasy. Najlepiej pasuje do dziczyzny i deserów czekoladowych. Podawać lekko schłodzone.
Jasny i świetlisty kolor, blady koraloworóżowy, otwiera się delikatnym nosem, który łączy w sobie zapach owoców cytrusowych (różowy grejpfrut) z zapachami małych czerwonych owoców (czerwona porzeczka, malina). Delikatne usta oferują elastyczne. Na finiszu dobrze zrównoważona świeżość, a także bogactwo wiśniowych aromatów. Znakomite do owoców morza, sałatek oraz jako aperitif.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.