Cechy wina: chińskie, śliwkowe, białe, słodkie, aromatyczne Podawać schłodzone kostkami lodu, w wersji z wodą gazowaną lub podgrzane z dodatkiem ciepłej wody (2:3), a także w koktajlu z winem musującym (1:1)
Wino zbudowane na bazie dwóch najważniejszych hiszpańskich szczepów: Garnacha i Tempranillo. Dojrzewało 3 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego. Barwa przejrzysta, rubinowa. Aromat to kompozycja dojrzałych czerwonych owoców, przypraw i nut balsamicznych. W smaku jest miękkie i harmonijne, z długim finiszem, o ładnie zaznaczonej taninie.
Barwa - intensywna czerwona z rubinowymi refleksami.Aromat i smak - idealnie zbalansowane, harmonijny nos z przewagą ciemnych owoców, wiśni, jagód; w smaku nuty czarnego pieprzu łączą się z przyjemną delikatną słodyczą. Potrawy - mięsa z grilla, solidnie przyprawiony pieczony drób, pasztety, wędliny, makarony z sosami pomidorowymi i pesto
Winifikacja w kadziach z kontrolowaną temperaturą w 20 ° C w celu zachowania świeżości i aromatów odmian. Starzenie na osadzie i mieszanie głównie w kadziach przez 10 do 12 miesięcy. Ładny słomkowy kolor. Bardzo świeży, w nosie dominuje minerał balsamiczny. Uczucie na podniebieniu jest zgodne z nosem. Jest dobra jednorodność z pewną finezją, wyrzeźbionymi aromatami, które pozostawiają przyjemną świeżość w ustach. Rewelacyjnie sprawdzi się jako aperitif lub przy stole. Jest idealnym towarzyszem do ryb morskich lub słodkowodnych, skorupiaków i białych mięs: tadżin z indyka z kurkumą i koprem włoskim, marengo z cielęciny i risotto z owocami morza dodadzą mu uroku.
Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle Central na przełomie kwiecień/maj, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie ciemnej śliwki, pachnące dojrzałymi słodkimi owocami (maliny, jeżyny, śliwki), z lekka czekoladą (wpływ dojrzewania w dębie), krzepkie, o krągłych taninach, w smaku wyczuwalne dojrzałe owoce, wiśnie, nutki czekolady i cynamonu), o długim, przyjemnym zakończeniu, dla złagodzenia smaku poddane fermentacji malolaktycznej (zamiana ostrego kwasu jabłkowego w łagodny kwas mlekowy), dla zachowania owocowości tylko 35% wina dojrzewa przez 4 miesiące w dębowych beczkach, a 65% w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie przed nalaniem do butelek delikatnie klarowane, przez 1 miesiąc dojrzewa w butelkach Szczepy winogron: cabernet sauvignon Doskonałe do grillowanych mięs (jagnięcina, wołowina, wieprzowina, drób), delikatnych, łagodnych serów, makaronów z sosem pomidorowym lub czosnkowym
Na nosie wyczuwalne są intensywne aromaty owoców, takich jak śliwki i wiśnie. Na ustach\nprezentuje dobrą równowagę. To delikatne wino o bardzo przyjemnym finiszu. ...tysiąc żyć,\ntysiąc momentów, tysiąc wspomnień. Wiele z nich dopełnionych przyjemnym kieliszkiem\nwina. To wino inspirowane jest powiedzeniem \"słoń nigdy nie zapomina\". Słonie\nzapamiętują szczegółową mapę rozległych obszarów, które przemierzają oraz bardzo dobrze\nrozpoznaje inne spotkane osobniki, w tym również ludzi. Wino to dedykowane jest\nwspomnieniom, które każdy człowiek gromadzi przez całe swoje życie.
Bella Roza stworzona została na bazie wina wyprodukowanego z ręcznie zbieranych\nwinogron szczepu Muscat. Tradycyjny bułgarski proces produkcji daje wyjątkowy półsłodki\naromatyczny napój na bazie wina o eleganckim złotym kolorze. Wyczuwalny bukiet owoców\ncytrusowych i soczystych gruszek został podkreślony w smaku delikatną słodyczą. Idealne na\nkażdą okazję.
To rubinowe czerwone wino ma świeży aromat owoców cassis, malin i jeżyn. Wino jest soczyste i miękkie na podniebieniu z nutami cedru z subtelnego dojrzewania i utrzymującym się, gładkim posmakiem.
Kolor głęboki, ciemny i bogaty. Aromat elegancki i złożony, cassisu i pikantnej śliwki. Smak intensywny i skoncentrowany z cudowną świeżością i eleganckimi, dobrze skonstruowanymi taninami. Jedno z najlepszych win południowoafrykańskich. Doskonałe do klasycznych dań mięsnych i dziczyzny.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.