Wino o głębokim, rubinowym kolorze. Intensywne aromaty dojrzałych ciemnych owoców, przypraw i czarnego pieprzu oraz nuty czekolady i wanilii z beczki. Okrągłe o słodkich, wywarzonych taninach. Długi, elegancki finisz.
Wino delikatnie wytrawne, niezwykle owocowe, z dominującym aromatem gruszki i bananów. W smaku kremowe, pełne o długim i zdecydowanym finiszu. Idealne do wieprzowiny, łososia, tuńczyka, dań kuchni wegetariańskiej oraz drobiu.
W okolicach Andów, wysokość 4000 stóp. Skalista gleba o luźnej strukturze. Przycinanie, nawadnianie i cięcie liści robione tak, aby osiągnąć niskie zbiory o wysokiej jakości grona. Wyłącznie ręczne zbiory przy użyciu małych skrzynek w miesiącu marcu. Proces dojrzewania - w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu w czasie trzech/czterech miesięcy. Atrakcyjny czerwony kolor z fioletowymi odcieniami. Aromaty intensywnych dojrzałych owoców: wiśni, jeżyn, jagód oraz świeżych śliwek pomieszanych z pikantnymi i kwiatowymi dodatkami. W ustach słodkie i łagodne taniny podkreślają wrażenia owocowe i zrównoważonego smaku. Wino o dobrej intensywności, koncentracji i długo utrzymującym się smaku wtórnym.
Czerwone wytrawne wino gronowe o intensywnym rubinowym kolorze z dioletowymi refleksami. W zapachu nuty ciemnych owoców z nutą dębu w tle. Zrównoważone i harmonijne z długim i miękkim finiszem. Polecany do makaronów w ciemnych sosach, grilowanych czerownych mięs, risotto czy zapiekanek mięsni-warzywnych.
Do produkcji tego wina trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie zebrane winogrona. Fermentacja zachodzi tradycyjnymi metodami w stalowej, nierdzewnej kadzi w niskiej temperaturze co nadało odpowiednich aromatów oraz charakteru. Słomkowy kolor ze złotymi refleksami. Bogate aromaty dojrzałych owoców z wyraźnym akcentem owoców tropikalnych. Pełny, długi finisz. Idealne połączenie z owocami morza, grillowanymi rybami oraz cielęcą wędliną.
Cechy wina: rumuńskie, z Viile Timisului (winnice w regionie Banat w zachodniej części kraju graniczącym z Transylwanią, w pobliżu miasta Timisoara), białe, wytrawne, otrzymane z ręcznie zbieranych winogron pochodzących w 100% z winnic producenta, aromatyczne (dojrzała marakuja, mandarynki, agrest), wykwintne, o przyjemnym, owocowym zakończeniu Szczepy winogron: 100% sauvignon blanc Doskonałe jako aperitif, do grillowanych ryb, a także owoców morza, sałatek i drobiu.
Słodkie wino różowe o posmaku wiśni i malin z delikatnym aromatem jaśminu. Idealne do świeżych owoców, deserów, kuchni azjatyckiej i sałatek owocowych. Orzeźwiająco owocowo.
Lekkie, orzeźwiające białe wino wytrawne z Izraela o aromatach cytrusów, melona, brzoskwiń, zielonego jabłka i owoców tropikalnych. W ustach smakowite, o dobrej strukturze i świeżym, czystym posmaku. Podawać do serów kozich, grillowanego pstrąga, pieczonego kurczaka.
Cechy wina: argentyńskie, białe, półwytrawne, otrzymane z ręcznie zbieranych winogron, o żółtej barwie z zielonymi refleksami, aromatycznie pachnące owocami tropikalnymi (chardonnay) i pestkowymi (chenin), orzeźwiające i przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: 50% chenin, 50% chardonnay Doskonałe jako aperitif, a także do ryb, drobiu i makaronów
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.