Półsłodkie wino z gron klasycznej odmiany Pinot Noir, o przejrzystej czerwonej barwie oraz\ndelikatnym owocowym aromacie z subtelnymi nutami wiśniowymi. W smaku świeże,\naksamitne i harmonijne.
Wino skomponowane ze szczepu Sylvaner. Bardzo lekkie, świerze i owocowe. W ustach wyczuwalne aromaty owoców cytrusowych w połączeniu z nutami świeżo skoszonej trawy. Idealny towarzysz dla owoców morza, skorupiaków, ostryg, ryb, pasztetów, sałatek i wędlin.
Cechy wina: chilijskie, z winogron zbieranych w Valle del Loncomilla w połowie kwietnia, czerwone, wytrawne, o purpurowej barwie, aromatycznie pachnące czerwonymi owocami (malina, truskawka, konfitury z czerwonych śliwek) oraz z lekka wanilią i karmelem, w smaku miękkie, przyjemne, wyczuwalne owoce i przyprawy (wanilia), toffi, palona kawa, zrównoważone, o przyjemnym aksamitnym zakończeniu Szczepy winogron: 100% merlot Doskonałe do czerwonych mięs, pieczonego drobiu, makaronów, serów
Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle Central w drugiej połowie kwietnia, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie czerwonej śliwki, intensywnej i złożonej kompozycji aromatów (czerwone i ciemne owoce: truskawki, jeżyny, śliwki, przyprawy: cynamon, kawa mokka, tytoń), w smaku zrównoważone, owocowe, o dojrzałych, jedwabistych taninach, o trwałym i przyjemnym zakończeniu, dla zachowania owocowości tylko 60% wina dojrzewa w nowych i używanych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez 8-10 miesięcy, następnie cały blend przechodzi dalszy proces winifikacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej, delikatnie klarowanie dojrzewa jeszcze kolejne 3 miesiące w butelkach, potencjał starzenia 5 lat Szczepy winogron: cabernet sauvignon Doskonałe do czerwonych mięs z grilla (jagnięcina, wołowina, wieprzowina), ostrych serów, wędzonej szynki, pierogów w wołowiną, makaronów, lazanii
Czerwone wino Terre Métissée składa się z wielu pojedynczych obrazów przypominających układankę: dwa regiony, cztery rodzaje gleby i siedem odmian winogron.\n\nWino deklarowane jako Vin de France jest pierwszym oksytańskim cuvée z dwóch regionów winiarskich: Południowego Zachodu i Roussillon. Odmiany winorośli Malbec, Braucol i Négrette reprezentują południowy zachód, który produkuje raczej solidne i garbnikowe wina. Roussillon reprezentowany jest przez odmiany Syrah, Carignan, Mourvèdre i Grenache i oznacza wina pełne i skoncentrowane. Wyczuwalne aromaty jagód, borówkek i rodzynkek. Na podniebieniu mocno owocowe, soczyste, jagodowe z subtelną resztkową słodyczą, która bardzo dobrze komponuje się z winem. Rewelacyjne do dziczyzny, wołowiny oraz serów.
Wino skomponowane w 100% ze szczepu Savagnin. Przeszło fermentację w niskiej temperaturze, aby zachować świeżość i uwydatnić aromat owoców. Idealne na aperitif, do przystawek lub grillowanych ryb.
Inspirowana kolorami i urokami Morza Śródziemnego, Viña Esmeralda to kwintesencja kobiecej elegancji. Połyskująca, bladosłomkowa szata. Wino wonne, kwiatowe z delikatnymi nutami owoców egzotycznych i wyczuwalnym aromatem dżemu jabłkowego. Na podniebieniu gładkie i bogate, pozostawia subtelny posmak miodu. Doskonałe do przekąsek z owoców morza, ryb i pasztetów oraz kuchni azjatyckiej. Podawać w temperaturze 11°C. Vina Esmeralda jest doceniana przez polskich konsumentów, w 2020 roku znalazła się w TOP 5 ulubionych win poniżej 60 PLN według użytkowników serwisu VIVINO!
Znakomite wino wytrawne, starzone w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez 8 miesięcy. Produkowane jest wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych winogron szczepu Chardonnay, pochodzących z najlepszych winnic ze wzgórz Adelajdy. Kompleksowy owocowy charakter, uzupełniony przez smaki orzechowe i cedrowy dąb. Idealne do ryb i białych mięs.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.