Czerwone australijskie wino gronowe, jakościowe, wytrawne, o intensywnym aromacie nasyconym zapachem śliw, czarnej porzeczki oraz wanilii. Doskonałe do dań z dziczyzny i baraniny.
Cechy wina: greckie, jakościowe z regionu Nemea (Peloponez), czerwone, półsłodkie Szczepy winogron: agiorgitiko Do czerwonych mięs, dziczyzny, wędlin, a także deserów i suszonych owoców
Świeże wino pozyskiwane\ntradycyjną metodą, o bogatym\naromacie miodu i kwiatów.\nPodawać schłodzone do 10 1212°C\njako aperitif lub dodatek do ciast i\ndeserów
Cechy wina: włoskie, jakościowe z Salento (gminy Brindisi i Taranto) w Apulii (Puglia) na „obcasie buta” na południu kraju, czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie z refleksem granatu, złożonym i bogatym aromacie (konfitura z czerwonych owoców, wiśni, czarnej porzeczki, nutki kakao, kawy, wanilii), w smaku owocowe, krągłe, ciepłe, zrównoważone, krzepkie, o miękkich taninach i długim zakończeniu, dojrzewające przez 24 miesiące, z czego minimum 9 miesięcy w dębowych beczkach Szczepy winogron: 100% primitivo Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny, dojrzałych serów
Winifikacja: W małych kadziach ze stali nierdzewnej o kontrolowanej temperaturze około 50 - 100 hektolitrów. Merlot jest poddawany winifikacji w większych kadziach, a Cabernet Franc jest umieszczany w zbiornikach o pojemności 50 hektolitrów.\nLeżakowanie: 40% nowe beczki z francuskiego dębu przez 12-16 miesięcy. Po dojrzewaniu w beczce wino jest ponownie umieszczane w kadzi na dodatkowe 4 miesiące leżakowania, aby zredukować efekt zbyt dużej ilości świeżego dębu. W tym gęstym, rubinowo-fioletowym winie dominuje wiele podstawowych nut żelaza i ziemi, które ma również dużo czarnej porzeczki, czarnej wiśni i przypraw. Świetne do steków oraz deski z serami i wędlinami.
Intensywny rubinowy kolor. Aromat czerwonych owoców i wiśni. Podniebienie świeże, zrównoważone oraz złożone. Świetnie pasuje do pieczeni, serów oraz wędlin.
Wino zbudowane na bazie dwóch najważniejszych hiszpańskich szczepów: Garnacha i Tempranillo. Dojrzewało 3 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego. Barwa przejrzysta, rubinowa. Aromat to kompozycja dojrzałych czerwonych owoców, przypraw i nut balsamicznych. W smaku jest miękkie i harmonijne, z długim finiszem, o ładnie zaznaczonej taninie.
Wspaniałe wino o pięknym złotym kolorze. W nosie wyczuwalne aromaty kwiatowe w połączeniu z owocami cytrusowymi. Na podniebieniu piękna świeżość z nutami orzechów laskowych, migdałów i wanilii. Finisz długi i intensywny. Znakomite jako aperitif oraz do skorupiaków, łososia i drobiu w sosie.
To półwytrawne wino posiada certyfikat wina organicznego. Ma piękny jasnozłoty kolor i bardzo delikatną strukturę. Kusi aromatem muszkatu i nutami kwiatów i cytrusów. W smaku łączy nuty słodyczy i kwasu, będąc przez to idealnym towarzyszem szerokiej gamy potraw – od białych mięs, przez ryby i owoce morza, po lekkie sery i potrawy na bazie makaronów. Doskonałe jako aperitif.
Młode wino w kolorze żółtym z zielonymi odcieniami. W nosie intensywne tropikalne owoce z dużą ekspresją i złożonością. Świeże, średnio zbudowane, z dużą ilością cytrusów i owoców tropikalnych połączonych z przyjemną kwasowością. Podawać w temp. 12-14ºC.
Wino chilijskie, czerwone, gronowe, półsłodkie, o przepięknej, intensywnej, połyskującej, wiśniowej barwie, produkowane ze szlachetnego szczepu cabernet sauvignon. W nosie wyczuwalne są w nim aromaty czerwonych owoców, pieprzu i cynamonu. W ustach łagodne, smaczne, o złożonych taninach i przyjemnym finiszu. Podawać, gdy osiągnie temperaturę 16°-18°C jako aperitif lub do słodko-kwaśnych potraw.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.