Wino wytrawne białe wytwarzane z wywodzącego się z Francji szczepu Sauvignon Blanc. Przyjemnie orzeźwiające, z wyraźnie wyczuwalną nutą soczystej cytryny oraz subtelnym aromatem owoców cytrusowych, idealnie pasuje do sałatek oraz potraw z ryb.
Koblevo Cabernet Sauvignon to czerwone wino, o łagodnym i doskonale zbilansowanym smaku oraz aromacie czerwonych jagód. Doskonałe do czerwonych mięs, gulaszy, pieczeni oraz serów.
Kolor jasno-słomkowy. Wino pełne, dość intensywne i trwałe, dobrze zbalansowane. Aromat owocowy i kwiatowy z zapachem brzoskwini i kwiatu pomarańczy. Doskonałe do ryb, lekkich dań i typowej japońskiej kuchni.
Wino skomponowane na bazie szczepu Tempranillo i krótko dojrzewane w kadziach ze stali nierdzewnej. Jego cechy charakterystyczne to ciemna, wiśniowa barwa, aromat dojrzałych owoców, przypraw i kawy. W smaku soczyście owocowe, harmonijne, z delikatną taniną i przyjemnym finiszem. Dobre do czerwonych mięs, zapiekanek i różnorodnych przystawek.
Czerwone półwytrawne wino gronowe o rubinowo-czerwonym kolorze. W zapachu delikatnie owocowe. W smaku świeże z nutą ciemnych owoców i delikatną słodyczą. Polecamy do: lżejszych czerwonych mięs, wędlin, delikatnych serów, ale także ryb smażonych lub w sosie, mięsnej pizzy, fasolki po bretońsku.
Orzeźwiające białe wino. Smaki tropikalnych owoców, uzupełnione są nutami grejpfruta. Idealne jako aperitif, a także dodatek do sałatek, ryb i owoców morza.
Półsłodkie, białe wino, pochodzace z południa Francji, gdzie słoneczny klimat Morza Śródziemnego sprawia, że wina są bogate i pęłne w smaku. Wspaniały aroma białych owoców: gruszki i brzoskwini. Doskonałe jako aperitif, do ryb i drobiu.
Wino to zostało stworzone z myślą o miłośnikach wina, którzy doceniają zalety wytrawnego wina. Winogrona są zbierane ściśle o świcie, bezpiecznie wkładane do specjalnych skrzynek i przenoszone do winnicy przed południem. Cały cykl przetwarzania winogron odbywa się metodą redukcyjną za pomocą zaawansowanych urządzeń technologicznych, dzięki czemu powstaje naprawdę wyjątkowe wino.
Półsłodkie wino produkowane ze starannie wyselekcjonowanych owoców japońskiej śliwy. Orzeźwiające, z delikatnie zaznaczoną kwasowością i wyraźnym aromatem dojrzałych śliwek. Idealne jako aperitif lub wino deserowe. Podawać schłodzone lub w temparaturze pokojowej.
Kangaroo Bay to delikatnie wytrawne wino zbudowane z popularnego w Australii szczepu\nShiraz. Dzięki odpowiedniej selekcji gron to wino wyśmienicie oddaje klimat południowowschodniej\nAustralii. Wino to łączy w sobie intensywne aromaty dojrzałych ciemnych\nowoców uzupełnione o przyjemne nuty wanilii. W smaku dojrzały, owocowy bukiet\nciemnych jagód dopełniony gładkimi taninami oraz miękkim aksamitnym wykończeniem.
Wytrawne wino, którego aromatyczna intensywność gron Rara Neagră przenika francuską\nszlachetność owoców Cabernet Sauvignon, składając się na jego wyjątkową kompozycję.\nWino w barwie rubinowe, podbijane ciepłymi aromatami agrestu, fiołków i cygar, powoli\nprzechodząc w delikatny i długi, niezapomniany finał.
Wino o jasnozłotym kolorze wypełnione aromatami owoców tropikalnych, dębu i wanilii. Na podniebieniu zachęcająco bogate, o kremowym smaku, wytyczonym przez dojrzałe nuty owoców przeplatane z pikantną wanilią i zakończone wyrazistym cytrusowym finiszem.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.