Gaia to według mitologii greckiej matka ziemia z której wszystko się narodziło. Niezwykle\nważne jest żyć w zgodzie z naturą i harmonii z przyrodą. Wino ecoGAIA jest produktem\nw pełni ekologicznym, wytworzonym przy użyciu naturalnych metod produkcji, ze\nszczególną troską o ziemię z której wzrasta winorośl. Tempranillo to klasyczny szczep\npochodzący z Hiszpanii. Bogaty w owocowe aromaty dojrzałych wiśni oraz śliwek.\nCharakteryzuje się miękkimi taninami i niskim poziomem kwasowości, dzięki czemu wino\njest bardzo delikatne i przyjemne w smaku.
Blend odmian winogron najbardziej charakterystycznych dla regionu: 85% tempranillo, 10% graciano, 5% mazuelo. Najwyższa jakość wśród win Campo Viejo, dostępnych na polskim rynku. Dojrzewa przez 24 miesiące w beczkach z francuskiego (80%) i amerykańskiego dębu (20%), następnie leżakuje przez 36 miesięcy w butelkach. Jest to wino najwyższej klasyfikacji w Hiszpanii.\nBarwa: rubinowa, z delikatnymi słonecznymi refleksami\nZapach: przydymionego drzewna z dodatkiem aromatycznych przypraw i tytoniu\nSmak: bogaty, kompleksowy, z akcentami śliwek, jeżyn i borówek\nFinisz: słodycz kakao i kawy\nPodanie: świetnie pasuje do długo dojrzewających twardych serów oraz wędlin
To wino o ujmującej, intensywnie purpurowej barwie, z głębokimi, kasztanowymi\nrefleksami. Jego wnętrze skrywa bogaty, bardzo złożony bukiet z\nwyczuwalnymi aromatami jagód, dojrzałych czerwonych owoców,\nsuszonych moreli oraz czekolady z dozą subtelnej nuty mięty. W ustach\ndobrze zbudowane, pełne, okrągłe, o długim finiszu.\nSerwować w temperaturze 17\n17°C. Idealny towarzysz czerwonego mięsa, gulaszu i\nserów.
Czerwone półwytrawne wino o intensywnym fioletowym kolorze. Charakteryzuje się mocnym aromatem dojrzałych, czerwonych i czarnych owoców (wiśnie, śliwki) oraz przypraw. W smaku pełne, dobrze zbudowane, z łagodnymi taninami. Doskonałe do grillowanych warzyw i delikatnych w smaku serów.
Półsłodkie. Szczep - Rkatsiteli & Mtsvane. Aromat i smak - delikatna perlistość, aromaty kwiatowo-brzoskwiniowe, wspaniała równowaga między słodyczą a kwasowością. Potrawy - doskonałe jako aperitif oraz do owocowych sałatek, delikatnych ciast, jak również do serów o wyraźnych mocniejszych smakach.
Koine ma soczyście fioletową barwę. Eksplozja owocu, zarówno w nosie jak i na podniebieniu.\nSmaki wręcz konfiturowe, intensywne, podkreślone stosunkowo wysoką zawartością alkoholu, przy niskiej kwasowości i miękkich taninach.
Mocno owocowe wino, z wyczuwalnymi akcentami jagód i jeżyn. Sposób uprawy winogron oraz pogoda w regionie sprawiają, że jest bardzo złożone i zaskakuje swoją głębią. Najlepiej podawać z białymi mięsami, pizzą i makaronami.
Rewelacyjne wino produkowane ze szczepu Gamay o jasnoczerwonej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie wyczuwalny intensywny aromaty czerwonych owoców. Podniebienie przyjemne i jedwabiste. Świetnie pasuje do bigosu, gulaszy oraz steków.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.