Wino leżakowane przez 9 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Kolor intensywnie rubinowy z fioletowymi refleksami. Aromat bardzo dojrzałych czerwonych owoców dobrze zintegrowany z nutami przypraw. Na podniebieniu wyważone, okrągłe, owocowe i aromatyczne. Dobra struktura tanin. Podawać do kuchni śródziemnomorskiej, makaronu, jagnięciny, białego mięsa i miękkiego sera.
El Sol España to łagodne, czerwone wino o rubinowej barwie i gładkim owocowym smaku. Wyróżnia je aromat dojrzałych jeżyn i wiśni. El Sol España idealnie pasuje do mięs, wędlin, serów i przekąsek.\n\nTemperatura podawania: 18°C.
Cechy wina: południowoafrykańskie, białe, półwytrawne, przyjemnym kwiatowo-owocowym aromacie (jabłka, brzoskwinie, nutka miodu i orzechów), w smaku świeże i orzeźwiające Szczepy winogron: chenin blanc Pasuje do lekkich dań, ryb, owoców morza oraz jako aperitif
Białe wino niemieckie, jakościowe o przyjemnym lekkim i owocowym smaku, wyczuwalnym aromacie jabłek i gruszek oraz z umiarkowaną kwasowością. Stanowi znakomity dodatek do lekkich dań, ryb oraz białego mięsa
Cin&Cin Rosso jest wyrazem kobiecego stylu i elegancji. Cin&Cin Rosso zawdzięcza swój charakter winiarskiej tradycji regionu Veneto na północy Włoch. Ma przyjemnie słodki, pełny i zbilansowany smak oraz głęboką, rubinową barwę. Idealne wino na niezobowiązujące spotkania w gronie przyjaciół.
Świeże wino pozyskiwane\ntradycyjną metodą, o bogatym\naromacie miodu i kwiatów.\nPodawać schłodzone do 10 1212°C\njako aperitif lub dodatek do ciast i\ndeserów
Wytrawne aromatyczne wino, do którego powstania użyto jedynie tradycyjnych toskańskich\nszczepów – dominującego Sangiovese, a dla wzmocnienia charakteru Canaiolo i Ciliegiolo –\ndzięki którym otrzymuje ono żywy rubinowy kolor oraz intensywny owocowy bukiet\nz wiśniowymi nutami. Region Chianti został utworzony w 1716 roku w niezwykle\nmalowniczym regionie Toskanii
Mołdawskie półsłodkie czerwone wino. W nosie przywołuje wiśnie połączone z jagodami, z delikatnym podbiciem cynamonowym. Dobrze zbudowane, miękkie, z owocową końcówką. Podawać do półtwardych serów i smażonego drobiu.
Cechy wina: niemieckie, jakościowe z regionu Pfalz (Palatynat), białe, wytrawne, owocowe, pełne, o przyjemnej zrównoważonej kwasowości. Doskonałe do lekkich dań, m.in. grillowanych krewetek, risotto, pieczonego indyka z pomarańczowym sosem oraz jako aperitif.
Piękny rubinowo-fioletowy kolor. W nosie wyczuwalne aromaty czerwonych owoców. Na podniebieniu okrągły atak dojrzałych owoców oraz długi i bogaty finisz. Znakomicie pasuje do czerwonych i białych mięs, makaronów oraz serów i wędlin.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.