Półsłodkie wino butelkowane w kraju swojego pochodzenia, czyli Bułgarii, o subtelnym\nsmaku wyjątkowej owocowości. W szczególności wyczuwalne nuty dojrzałych owoców\nleśnych i przyjemna słodycz na finiszu.
To organiczne czerwone wino z regionu Nawarry jest przyjemne, owocowe i żywe! Dobre winogrona odmian Tempranillo i Merlot, częściowo sfermentowane z podkreślającą owoce „maceracion carbonica”, to mała tajemnica tego czarującego czerwonego wina.
Szlachetne, wytrawne czerwone wino starannie skomponowane z ręcznie zbieranych i wyselekcjonowanych winogron, dojrzewające w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Charakteryzuje się niezwykle bogatym bukietem oraz aksamitnym smakiem z wyczuwalną czarną porzeczką z nutami suszonej śliwki. W smaku pełne, eleganckie, z wyczuwalnymi taninami.
Wytwarzane jest z winogron dojrzewających na słynnym hiszpańskim płaskowyżu Meseta, gdzie wino wytwarzano od stuleci. W tym delikatnym, doskonałym winie o posmaku owoców, subtelny aromat Tempranillo doskonale współgra z pełną charakteru strukturą gron Shiraz dając Państwu wino, którym cieszyć się można każdego dnia pijąc je zarówno samo, jak i do szerokiej gamy posiłków.
Wino stworzone z bardzo szczególnej odmiany\nwinogron Moscatel de Alejandría. Proces fermentacji\nprzebiega w kadziach ze stali nierdzewnej o małej\npojemności w kontrolowanej temperaturze. W efekcie\npowstaje wino, które odwdzięcza się wspaniałym\naromatem owoców cytrusowych, aromatycznych ziół z\ndelikatną, piżmową nutą, o krystalicznie przejrzystej\nbarwie. W smaku gładkie, zrównoważone, z owocowym\nwydźwiękiem, bogate, co czyni je rozpoznawalnym,\nunikatowym i nieprzeciętnym.
Czerwone wino wytrawne stworzone\nze starannie wyselekcjonowanych gron\nszczepu Monastrell.\nWino o intensywnej barwie\ni przyjemnym aromacie czerwonych\nowoców.\nW ustach zbalansowane, pełne,\no długim, złożonym finiszu.\nDoskonale pasuje do dań z ryżu,\nczerwonych mięs oraz do serów.\nSerwować w temperaturze 14\n16 C.
Jak pierwsza inspiracja lata, to młode Chardonnay pięknie otwiera się w kieliszku nutami gruszek, białych czereśni i brzoskwiń. Owocowy smak doskonale współgra na palecie z mineralną świeżością i orzeźwiającą kwasowością.
W nosie aromaty jeżyn, czarnych porzeczek i dojrzałych śliwek. Na podniebieniu rozwija się kontynuując dotychczasowe odczucia, dodatkowo ujawniając nuty waniliowo-kawowe. W ustach dosyć mocno zbudowane, gibkie i soczyste, zachwycające świetnie zintegrowaną tanicznością i długim, lekko dymnym finiszem. Podawać do pieczeni wołowej, wędlin, dziczyzny i dojrzewających serów.
Wino charakteryzujące się rześką, orzeźwiającą kwasowością i wyraźnymi owocowymi aromatami. W nutach degustacyjnych są maliny i wióry ołówkowe. Idealne do dziczyzny, pasztetów i pieczeni.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.