W nosie wyczuwalne są subtelne nuty egzotycznych owoców, takich jak liczi i granat. W ustach wyczuwamy wyśmienite aromaty pigwy i brzoskwini z nutami cytrusów. Idealnie pasuje jako Aperitify oraz do grilla i kuchnii orientalnej.
Piękny kolor granatu z niebieskawymi refleksami. Wino eleganckie, pełne i okrągłe.\nWyczuwalne aromaty dojrzałych czerwonych owoców wzbogaconych przyprawami oraz delikatną prażoną nutą w połączeniu z wanilią\nRewelacyjnie komponuje się z czerwonymi mięsami, makaronem i deską serów.
Wytrawne. Barwa: średnio-nasycona rubinowa. Aromat i smak: w zapachu świeże czerwone owoce, wiśnie, truskawki i maliny; w smaku miękkie aksamitne taniny, z nutami czerwonych jagód, rabarbaru i odrobiną wanilii. Potrawy: kaczka z żurawiną, szynka wędzona, salami, sałatki z dodatkiem bobu, ser halloumi.
Fermentacja wina zachodzi w temperaturze 15ᵒC, w zbiorniku ze stali nierdzewnej w kontakcie z drewnem. Następnie dla zapewnienia odpowiedniej równowagi, stosuję się technikę betonową dzięki której wino staje się pełne i harmonijne. Włoskie wino wytrawne. Przeważające aromaty dojrzałych, świeżo zebranych jabłek. W smaku łączy w sobie owocowość z delikatnymi maślano-waniliowymi akcentami. Lekkie i orzeźwiające. Idealne do owoców morza, sałatek a także jako aperitif.
Białe wytrawne wino gronowe o delikatnym żółtym kolorze. Zapach harmonijny, łączący nuty dojrzałych owoców cytrusowych z odrobiną brzoskwini i moreli. W smaku zrównoważone i harmonijne z przyjemną świeżością. Polecamy jako aperitif oraz do miękkich serów, krabów, homarów, krewetek, delikatnych mięs w śmietanowych sosach.
Wino San Valentin zostało stworzone przez Miguela Torresa Carbó w prezencie dla swojej żony, Margarity Riera, w Dzień Świętego Walentego. Świetlista, rubinowa szata. Soczysty, owocowy aromat (suszone figi, daktyle) z wyczuwalnym zapachem śródziemnomorskiej roślinności (liść laurowy). Na podniebieniu miękkie, dojrzałe, z nutą dżemu. Doskonałe w towarzystwie drobiu i marynowanych serów. Podawać w temperaturze 15-16°C.
Vieux Papes produkuje wysokiej jakości wino od 1949 roku. Dzięki swojej wiedzy Vieux Papes oferuje wino, które jest bardziej owocowe, bardziej okrągłe i przyjemne w piciu.
Czerwone wywtrawne wino gronowe o rubinowej barwie. W zapachu nuty malin, jezyn z odrobiną czarnego pieprzu w tle. W smaku soczyste z delikatnymi taninami, nutą przypraw i tytoniu w końcówce. Polecamy do przypriawionych ziołami duszonych mięs, oliwek, dań z pieczarkami, pomidorami, bakłażanem, kiełbasy wieprzowej. Serwować w temperaturze 16-18 st C.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.