Białe, półsłodkie, hiszpańskie wino stworzone z połączenia czterech szczepów winogron: Macabeo, Parellada, Moscatel i Xarel.lo. Słomkowy kolor, wyczuwalne aromaty jabłka, brzoskwini i banana oraz nuty kwiatowe. W smaku odświeżająco delikatne, z dominującymi owocami oraz subtelnie wyczuwalnym akcentem miodowym.
Półsłodkie, Barwa - ciemnowiśniowa. Aromat i smak - wiśniowy świeży zapach harmonizuje z atłasową słodyczą wina; smak wiśniowo, jeżynowy oraz inne owoce leśne. Potrawy - jako aperitif, do deserów, musów, lodów waniliowych, orzechowych, czekoladowych, ciekawe połączenie z delikatnym mięsem
Wytrawne. Barwa: głęboko rubinowa. Aromat i smak: w zapachu intensywne aromaty czarnej porzeczki z nutą papryki i lukrecji; w smaku dojrzała śliwka z nutami czekolady, aksamitne taniny z nutą wanilii. Potrawy: pieczone warzywa (bakłażan, cukinia), steki z grilla, ciemne mięsa w esencjonalnych sosach.
Białe wino niemieckie, półwytrawne, o lekkim, orzeźwiającym smaku i owocowo- kwiatowym aromacie. Określane jest jako wino szczególnie wysokiej jakości „Qulitätswein mit Prädikat“. Podawać do dań lekkich, drobiu, ryb, zimnych przystawek
Cechy wina: argentyńskie, z wybranych winnic w regionie Mendoza u stóp Andów, białe, wytrawne, otrzymane z ręcznie zbieranych wyselekcjonowanych winogron, dojrzewające przez 6 miesięcy w dębowych beczkach, o jasnej żółtej barwie z zielonymi refleksami, aromatyczne (tropikalne owoce zrównoważone wpływem dębu), w smaku orzeźwiające, wyczuwalne dojrzałe tropikalne owoce Szczepy winogron: 75% chardonnay, 25% pinot grigio Wyśmienite zwłaszcza do pieczonego drobiu, grillowanego łososia, owoców morza
Gruzińska brandy od stuleci jest uważana za jedną z najlepszych na świecie, a wyjątkowa jego\njakość bierze się z tradycyjnej sztuki destylacji oraz endemicznych odmianach winorośli,\nz którego jest wytwarzana. Brandy Kazbek Peak to doskonała kompozycja destylatów\nwinnych, pachnących suszonymi śliwkami i prażonymi, karmelizowanymi orzechami\nlaskowymi w oplocie subtelnych nut kwiatowych. W smaku pełna, złożona z delikatną\nsłodyczą na finiszu. Pochodzi z regionu Kakheti o wspaniałych tradycjach winiarskich, a co\nnajmniej pięcioletnie leżakowanie w dębowych beczkach potęguję jej moc i ekspresję\naromatów budując mistrzowski produkt najwyższej jakości.
Vinho Verde (dosłownie wino zielone) to młode, delikatnie wytrawne portugalskie białe wino gronowe o limonkowym kolorze. W nosie świeże, owocowe z nutami zielonego jabłka i gruszki. W ustach delikatnie mineralne, żywe na języku dzięki drobnej perlistości z lekką goryczką cytrynowej skórki. Idealne na lato, polecamy jako aperitif, do lekkich sałatek ze świeżych warzyw, sałatek z owocami morza, skorupiaków, grillowanych ryb, tatara ze świeżego łososia, wędzonych ryb, kremu z dyni, dań kuchni orientalnej.
Labyrinth Rosé to delikatne różowe wino półsłodkie o wyjątkowym, owocowym aromacie. Produkowane jest z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron pochodzących ze słonecznej Doliny Róż.
Wino leżkowane w 300 litrowych, beczkach z amerykańskiego dębu, następnie przez 9-12 miesięcy w butelce. Aromat pełny, z dominujacą nutą wiśniową, wyczuwalne także maliny, śliwki oraz wanilia. Bogate i delikatne w smaku, z fanastycznym głębokim i długim finiszem. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny oraz grillowanych ryb.
Wino zbudowane w 100% z odmiany Primitivo di Manduria, zbieranej ręcznie i bardzo selektywnie z położonych na gliniastych glebach okolic Carosino. Podczas winifikacji moszcz pozostawia się w kontakcie ze skórkami na 8 do 12 dni. Po fermentacji wino dojrzewa przez 12 miesięcy w dużych beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. Przepiękna, intensywna, rubinowa barwa z granatowymi refleksami. W aromacie bardzo hojne - cudowny bukiet dojrzałych czerwonych owoców i śliwek. W smaku owocowość jest zachowana i uzupełniona przez aksamitną strukturę, dobre taniny i sporo nut przyprawowych i korzennych. Znakomite do jagnięciny, dziczyzny w ciężkich sosach oraz twardych serów.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.